Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ο υπόγειος ρόλος της Greta Thunberg

Σε αυτό το άρθρο θα στεναχωρήσω πολλούς από εσάς, όμως οφείλω να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου για αυτό το κορίτσι. Καταρχάς πιστεύω πως όντως η Greta Thunberg έχει έναν υπόγειο ρόλο, χωρίς όμως αυτή να το επιδιώκει· δηλαδή θεωρώ πως ενώ εκείνη πιστεύει ότι κάνει κάτι καλό για τον κόσμο, κάποιοι άλλοι πίσω από αυτήν φροντίζουν να την εκμεταλλεύονται για δικά τους συμφέροντα. Ας δούμε λίγο τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Ανεξήγητη προώθηση

Ο λόγος που κοιτάζω προσωπικά με καχυποψία τις δράσεις αυτού του κοριτσιού είναι γιατί εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά στα ΜΜΕ. Όπως γνωρίζουμε, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, πρέπει να φτύσεις αίμα και να περάσουν πολλά χρόνια, για να δεις τις δράσεις σου να προβάλλονται στις ειδήσεις. Η Greta Thunberg είναι μόλις 16 χρονών παιδί, οπότε πώς μπήκε στα ΜΜΕ τόσο ξαφνικά και σε τόσο μικρή ηλικία; Ποιοι την προώθησαν; Αυτοί που την προώθησαν τι σκοπούς έχουν;

Σκοτεινά συμφέροντα

Αν υπάρχουν άνθρωποι, που την προώθησαν, τότε σίγουρα έχουν σκοτεινά συμφέροντα και σίγουρα δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν παιδιά σαν την Greta, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Ο κόσμος έχει καχυποψία για κάποια θέματα, όπως είναι οι ΜΚΟ, οι πόλεμοι και η κλιματική αλλαγή και αυτό στους ισχυρούς δεν αρέσει, οπότε ένα μικρό παιδί, γιατί μικρό παιδί είναι, μην το ξεχνάμε, σαν την Greta, πιστεύω ότι το χρησιμοποιούν, για να κάμψουν αντιστάσεις και να διαμορφώσουν συνειδήσεις γύρω από αυτά τα θέματα προωθώντας το πολιτικά ορθό.

Αδύναμος λόγος

Πιστεύετε τώρα ότι ισχυροί σαν τον Τραμπ, τον Πούτιν, τον Ερντογάν και άλλους, θα κάτσουν να ακούσουν σοβαρά ένα 16χρονο παιδί, το οποίο μπορεί να έχει σωστές θέσεις σε κάποια θέματα; Είναι τόσο υπερόπτες, οι οποίοι σίγουρα θα κοροϊδεύουν την Greta πίσω από την πλάτη της, κυρίως επειδή είναι μικρή. Θα προτιμούσα να ζει σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας της, γιατί δυστυχώς μια 16χρονη και γενικά ένα οποιοδήποτε παιδί, δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου