Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ο ομορφότερος μήνας του χρόνου

Ο Δεκέμβριος ήρθε ξανά και ημερολογιακά, αλλά και στις καρδιές μας και θέλω να σας πω ότι είναι ο αγαπημένος μου μήνας. Ξέρω ότι αυτή η ανάρτηση δεν θα πάρει πολλές προβολές, όμως όσοι διαβάσετε αυτό το στοχαστικό δοκίμιο, ξέρω ότι με νιώθετε και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Δεκέμβριος ήρθε πάλι φέρνοντάς μας το χαμόγελο και φτιάχνοντάς μας την διάθεση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Αυτός ο μήνας κάνει ακόμη πιο γλυκιά την αναμονή.

Δεκέμβριος ήρθε πάλι και όλοι, μικροί και μεγάλοι στολίζουν, για να υποδεχθούν τις γιορτές, που φέρνει. Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω στολίδια παντού, αμέσως ανεβαίνει η διάθεσή μου. Το ίδιο αισθάνεται και ο κόσμος, ιδιαίτερα τα παιδιά, στα οποία ο Δεκέμβριος σίγουρα αρέσει.

Δεκέμβριος ξανά και πάντα αυτή η διάθεση της προσμονής για τον ερχομό των εορτών, ειδικά από τα παιδιά, τα οποία μετρούν αντίστροφα και βιάζονται πιο πολύ από όλους, κυρίως για το κλείσιμο των σχολείων παίζοντας και γελώντας.

Δεκέμβριος ξανά κάνοντας οι άνθρωποι την προετοιμασία για το εορταστικό τραπέζι. Καθαρίζουν το σπίτι, μαγειρεύουν, πάνε για ψώνια. Ακούγονται κουραστικά όλα αυτά, αλλά είναι μια γλυκιά κούραση, γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με τις στιγμές αγάπης, που περνάς με αυτούς που ξέρεις και φυσικά αγαπάς. Ο Δεκέμβριος μας φέρνει με την οικογένειά μας ακόμα πιο κοντά.

Δεκέμβριος ήρθε πάλι και κανονίζουμε με φίλους και με την οικογένεια τις χριστουγεννιάτικες εξόδους. Μια βόλτα για αγορές, μια χριστουγεννιάτικη παράσταση στο θέατρο, μια χριστουγεννιάτικη ταινία στο σινεμά. Αυτές οι έξοδοι ανάμεσα στους χριστουγεννιάτικους στολισμούς είναι τέλειες.

Δεκέμβριος ήρθε πάλι και φτάνοντας λίγο πριν τα Χριστούγεννα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κλείνουν για τις γιορτές. Επιτέλους εμείς τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, θα είμαστε με τις οικογένειές μας, για να περάσουμε τις γιορτές. Περισσότερος χρόνος και για τους γονείς, για να χαρούν τα βλαστάρια τους ακόμα περισσότερο.

Επιτέλους οι Άγιες Νύχτες και Μέρες φτάνουν και τα μικρά παιδάκια την παραμονή βγαίνουν στους δρόμους, για να μας πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Τι όμορφο να ακούς αυτές τις παιδικές φωνές. Έρχεται η μέρα των Χριστουγέννων και όλοι το πρωί πάνε στις Εκκλησιές, για να ακούσουν την ιστορία του μικρού Χριστού, ο οποίος έρχεται για να φέρει την καλοσύνη.

Είναι ο ομορφότερος μήνας του χρόνου ο αγαπητός μήνας Δεκέμβριος και δεν είναι τυχαίο, που έρχεται τελευταίος στην σειρά. Το καλύτερο και ομορφότερο πράγμα άλλωστε έρχεται πάντα στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου