Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Δέκα ασχολίες για το σπίτι

Τώρα με τον Κορωναϊό (ή όπως αλλιώς γράφεται) πρέπει να μένουμε σπίτι, έτσι ώστε να καθυστερήσουμε την μετάδοση του ιού. Τα καλά νέα είναι πως έχουμε 2020 και μπορούμε να κάνουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο σπίτι μας και να περάσουμε πολύ πιο ευχάριστα. Δεν χρειάζεται πάντα να βγαίνουμε από το σπίτι, για να περνάμε καλά. Μένουμε σπίτι λοιπόν και περνάμε ευχάριστα την ώρα μας. Ιδού κάποιες προτάσεις.

Ασκήσεις: Γυμναστική στο κοντινό σας γυμναστήριο δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λόγω αυτής της κατάστασης, αλλά μια καλή ιδέα θα ήταν να γυμναστείτε στο σπίτι κάνοντας κάποιες ασκήσεις. Κάμψεις, κοιλιακοί και push ups για κάποιες ώρες την ημέρα βοηθούν να περάσει η ώρα βελτιώνοντας παράλληλα και το σώμα σας.

Βιβλία: Σίγουρα στη βιβλιοθήκη σας θα έχετε πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία να διαβάσετε. Από κόμικ μέχρι μυθιστορήματα και αναγνώσματα σχετικά με την ιστορία και την επιστήμη. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας και το μυαλό σας διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Καφές: Μπορεί να έχουν κλείσει οι καφετέριες και τα καφενεία, αλλά νομίζω πως περνά ευχάριστα η ώρα φτιάχνοντας έναν καφέ και απολαμβάνοντάς τον στο μπαλκόνι σας και αντικρίζοντας την θέα. Επιπλέον είναι ευκαιρία να περάσετε και λίγο χρόνο με τον εαυτό σας, αν μένετε μόνοι.

Συζητήσεις: Αν μένετε την οικογένειά σας ή με τον/την σύντροφό σας μαζί εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και συζητήστε περισσότερο μεταξύ σας. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για μια ωραία συζήτηση και αν ανάψουν λίγο τα αίματα ακόμα καλύτερα.

Χρόνος με τα παιδιά: Αν έχετε παιδιά, σίγουρα θα έχετε πολλά πράγματα να κάνετε μαζί τους. Εκτός από συζητήσεις βρείτε τρόπους, για να περάσετε δημιουργικά και ψυχαγωγικά τον χρόνο σας. Για παράδειγμα μπορείτε να παίξετε μαζί τους επιτραπέζια παιχνίδια, να τους διαβάσετε εσείς ένα βιβλίο συζητώντας μαζί την πλοκή του, ακόμα και να τα βοηθήσετε με τα μαθήματά τους στο σχολείο, εφόσον τώρα υπάρχει περισσότερος χρόνος.

Συνδρομητική TV: Αν έχουμε στο σπίτι μας Cosmote tv ή και Nova μπορούμε να κάτσουμε σπίτι και να παρακολουθήσουμε τα προγράμματά τους. Σίγουρα τα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης δεν προσφέρουν ποιοτικό περιεχόμενο, όμως οι συνδρομητικές πλατφόρμες προσφέρουν πλούσιο περιεχόμενο, το οποίο μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Ακόμα, λόγω αυτής της κατάστασης η Cosmote tv διαθέτει δωρεάν μέσω YouTube το εκπαιδευτικό συνδρομητικό κανάλι Cosmote History.

Social Media: Είμαστε στο 2020 και όπως καταλαβαίνετε, το Ίντερνετ είναι ένας πιστός σύμμαχος, για να μείνουμε σπίτι. Ένα κομμάτι του Διαδικτύου είναι και τα Social Media με τα οποία μπορούμε να συνομιλούμε με διάφορους ανθρώπους στον κόσμο και να διαβάζουμε διάφορες απόψεις. Τώρα που μένουμε σπίτι, ας τα εκμεταλλευτούμε κάνοντας νέες γνωριμίες, έστω και διαδικτυακές.

Streaming: Στο Διαδίκτυο εκτός από τα Κοινωνικά Δίκτυα υπάρχουν και οι υπηρεσίες Streaming πληρωμένες και μη, όπως το Netflix, το YouTube και το Stremio. Μέσω αυτών μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια τεράστια γκάμα ταινιών και σειρών και έτσι η ώρα μας στο σπίτι θα περάσει νεράκι.

Μουσική: Είτε μέσα από το YouTube είτε μέσω μιας πληρωμένης υπηρεσίας όπως το Spotify είτε μέσω ραδιοφώνου, μπορούμε να ακούσουμε μουσική, όποιο τραγούδι θέλουμε, όποιο είδος μουσικής θέλουμε στη στιγμή. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε πώς περνάει η ώρα ακούγοντας μουσική και πολλές φορές κάποια τραγούδια μας θυμίζουν όμορφες αναμνήσεις.

Τηλεδιασκέψεις: Μπορεί τώρα που μένουμε σπίτι να είμαστε μακριά από τους συγγενείς, τους φίλους και γενικά τους αγαπημένους μας ανθρώπους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους εξ αποστάσεως. Μπορούμε να κάνουμε videocalls με τα άτομα που θέλουμε να μιλήσουμε μέσω Messenger και Skype ή και να τους στέλνουμε μηνύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου