Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα

Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα μας και οι Δυναμικές Σκέψεις δεν μπορούν να μην σχολιάσουν τα γεγονότα τα οποία πέφτουν βροχή. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε από την τωρινή Κυβέρνηση πρόταση για Δημοψήφισμα. Οι ΔΣ θα σχολιάσουν εκτενώς το γεγονός αυτό και θα πουν τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο λαός μας.

Ερώτημα
Πριν πάμε στο κύριο μέρος αυτού του άρθρου, ας πούμε ποιο είναι το ερώτημα του Δημοψηφίσματος. Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθούσε και προσπαθεί να βρει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει, αλλά οι δανειστές μας έδωσαν μια πρόταση η οποία δεν ταιριάζει στις αρχές τις ευρωπαϊκής ένωσης. Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο αν δέχονται την τελική πρόταση των τριών θεσμών.

Πρόταση
Ενδεικτικά αυτά που προτείνουν θεσμοί είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών  στους αγρότες, κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, κατάργηση του ΕΚΑΣ, εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, έμμεσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μη επιβολή έκτακτης εισφοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις... Τι να πει κανείς;

ΝΑΙ
Αν τελικά επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα, εφαρμόζεται άμεσα η πρόταση των θεσμών. Αυτό σημαίνει συνέχιση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

ΌΧΙ
Αν όμως οι περισσότεροι ψηφίσουν Όχι το πρόγραμμα αυτό απορρίπτεται και πιέζουμε τους δανειστές. Το Όχι δηλαδή μας κρατά στη μάχη.

Ίδιος παρανομαστής
Είτε ψηφιστεί το Ναι είτε ψηφιστεί το Όχι, καταλήγουμε στον ίδιο παρανομαστή. Πολλοί λένε ότι αν ψηφίσουμε Όχι αντί για Ναι, θα βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Ευρώ, θα είμαστε απομονωμένοι, θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι, θα έχουμε φτώχεια και άλλα καταστροφικά σενάρια. Σας ρωτάω εσάς τους «μένουμε Ευρώπη». Αν δεχτούμε τα μέτρα που ζητάνε δεν θα έρθουν αυτά που λέτε; Δεν θα αυξηθούν, όπως και αυξάνονται οι ουρές στις δωρεάν διανομές φαγητού; δεν θα αυξηθούν οι άνεργοι; δεν θα αυξηθούν οι φτωχοί; δεν θα μας επιτεθούν και οι Τούρκοι αν μειώσουμε τις αμυντικές δαπάνες; Τι σημασία άραγε έχει αν θα καταλήξουμε στον ίδιο παρανομαστή σε πέντε χρόνια ή την επόμενη μέρα; Πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι αυτή η συνταγή δεν πετυχαίνει;

Μία διαφορά
Αυτή η παράγραφος έρχεται για να ριχτεί η ζυγαριά υπέρ του Όχι. Υπάρχει μια διαφορά σχετικά με την άμεση πτώχευση, αν τελικά αυτή υπάρξει με την ενδεχόμενη αρνητική απάντηση του λαού και την πλήρη υποταγή στους δανειστές. Αν υποκύψουμε, θα μας χτυπάνε την πόρτα για να παίρνουν το χρέος που μας φορτώσανε και δεν θα ανακάμψουμε σαν χώρα ποτέ, ενώ με μια ενδεχόμενη πτώχευση που μπορεί να φέρει το Όχι στην χειρότερη περίπτωση υπάρχουν μακροπρόθεσμα πάντα μεγάλες πιθανότητες ανάκαμψης.

Βαριά ιστορία
Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που θα ψηφίσουν Ναι, τους ρωτάω. Θα ψηφίσετε Ναι, στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας; Πότε υπέκυψε η Ελλάδα; Πότε φοβήθηκε; Πότε δεν αντέδρασε; Δεν πρέπει να πούμε ΌΧΙ όπως κάναμε και στον πόλεμο του 1940; Θα μου πείτε ότι δεν έχουμε πόλεμο και σας απαντάω ότι έχουμε πόλεμο! Οικονομικό και δυστυχώς έχουμε πάρα πολλά θύματα. Οι πρόγονοί μας, είπαν ΌΧΙ σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και εμείς σε μια θεωρητικά πιο εύκολη κατάσταση τρέμουμε;

Υπάρχει εμπειρία
Το πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση, είναι ότι υπάρχει εμπειρία στις πτωχεύσεις. Το Ελληνικό Κράτος έχει πτωχεύσει και άλλες φορές, η πιο ηχηρή από όλες ήταν αυτή του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξαφανίστηκε το Έθνος ή κάνει αισθητή την παρουσία του στα πράγματα; Φυσικά το δεύτερο, έτσι θα γίνει και τώρα. Κανείς δε λέει ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά για να σωθεί η Πατρίδα, πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Υποστηρικτές του ΝΑΙ
Πάμε να δούμε ποιοι υποστηρίζουν το ΝΑΙ γιατί και εκεί τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Η υποστηρικτές του είναι όλη η Ελίτ, πολιτικοί που μας έφτασαν εδώ και πιο συγκεκριμένα το Ναι υποστηρίζουν οι Σαμαράς, Παπανδρέου και Σημίτης, πολιτικοί που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα μας. Το υποστηρίζουν Δημοσιογράφοι, οι οποίοι υπερασπίζονται με ζήλο τις αμαρτίες του συστήματος, επίσης το υποστηρίζουν και οι έχοντες, διότι φοβούνται μη χάσουν τα χρήματά τους, ο φτωχός τι έχει άραγε να φοβηθεί; Μόνο το γεγονός ότι υποστηρίζουν το ΝΑΙ άτομα που ταλαιπωρούν αυτό τον λαό, τότε πρέπει να δώσουμε την αντίθετη επιλογή.

Η θέση μου, όπως βλέπετε και στο άρθρο είναι σαφέστατη και ελπίζω ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι το συναίσθημα. Πρέπει να δείξουμε θάρρος και γενναιότητα. Εύχομαι καλή ψήφο τη Κυριακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου