Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ένας σπουδαίος κωμικός και άνθρωπος, Μάρκος Σεφερλής

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο στάθηκε η κυρία Ακρίτα, η οποία δεν είναι και τόσο κυρία, όπως φαίνεται με τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει στον Μάρκο Σεφερλή απαραδέκτως και αναιτίως. Ο κύριος Σεφερλής, εκτός από σπουδαίος κωμικός είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

Η κόντρα
Η κόντρα ξεκίνησε με την ακύρωση της παράστασης «ζητείται ψεύτης» και με αφορμή το γεγονός αυτό η κυρία Ακρίτα με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτήρισε τις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή trash και χαμηλού επιπέδου και ρατσιστικές. 

Ο Μάρκος Σεφερλής απάντησε με σκληρό και οξύ τρόπο στην Έλενα Ακρίτα στην εκπομπή της κυρίας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυχτα» λέγοντας πως θα κινηθεί νομικά, γιατί δεν ανέχεται από κανέναν να τον χαρακτηρίζει ως κακό άνθρωπο με ήθος επίσης κακό και συμπλήρωσε πως ο,τι έχει κάνει το έχει κάνει από μόνος του, δηλαδή δεν είναι από κανένα τζάκι.

Η Έλενα Ακρίτα απάντησε στον κύριο Σεφερλή μέσω Facebook κοινοποιώντας την ανάρτηση ενός χρήστη του μέσου, η οποία τον αποκαλούσε ρατσιστή κατά των ομοφυλοφίλων, των εύσωμων, των κοντών, των γυναικών και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αξίζει να σημειώσω ότι τον αποκάλεσε και άνθρωπο των σπηλαίων, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στην φωτιά, η κυρία Ακρίτα.

Η υποκρισία
Η Έλενα Ακρίτα μας αναφέρει ξανά και ξανά πως ο κύριος Σεφερλής δημιουργεί trash παραστάσεις, δηλαδή παραστάσεις χαμηλής ποιότητας αφήνοντας, υποθέτω, να εννοηθεί ότι η κυρία Ακρίτα μεγάλωσε με γαλλικά και πιάνο. Από πότε ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει με γαλλικά και πιάνο αποκαλεί κάποιον άλλον «άνθρωπο των σπηλαίων»; Από πότε κυρία Ακρίτα ένας άνθρωπος με γαλλικά και πιάνο υπονομεύει τόσο βάναυσα τον κόπο κάποιου άλλου αναφέροντας πως είναι χαμηλής ποιότητας; Είστε μια υποκρίτρια κυρία Ακρίτα, γιατί δεν τηρείτε τις αρχές, τις οποίες ισχυρίζεστε πως πρεσβεύετε.

Το ταλέντο του Μάρκου
Ο Μάρκος Σεφερλής έχει ταλέντο μεγάλο, καθώς ξεκίνησε από το μηδέν και με το ταλέντο κατάφερε να φτάσει στο σημείο που έφτασε και αυτό το παραδέχονται μέχρι και οι επικριτές του. Είναι αλήθεια πως το χιούμορ του, σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, όμως αρέσει στην πλειοψηφία των Ελλήνων και απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως γεμίζει τα θέατρα, όπου πηγαίνει, σε όποια παράσταση βρίσκεται. Όταν λοιπόν ένας ηθοποιός μπορεί να γεμίζει θέατρα μόνος του, τότε οι παραστάσεις του μόνο trash δεν μπορούν να θεωρηθούν. Επιπλέον, έχει κάνει και παιδικές παραστάσεις, οι οποίες δεν είχαν υπονοούμενα και βωμολοχίες, αυτό μας δείχνει πως όποτε θέλει έχει την δυνατότητα να κάνει και άλλου είδους παραστάσεις εξίσου αστείες και ευχάριστες.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος
Ο Μάρκος Σεφερλής έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό τον κάνει έναν άνθρωπο σπουδαίο κατά την γνώμη μου. Πολλοί δεν θα το έκαναν και ας έχουν περισσότερα λεφτά.

Στο YouTube μπορείτε να βρείτε video του Make A Wish με τον Μάρκο Σεφερλή να πηγαίνει στα παιδάκια που είχαν ευχηθεί να τον γνωρίσουν. Θα μου πείτε, κάτι πιο δραστικό δεν έχει κάνει; Φυσικά και έχει κάνει. Μια από τις καλές πράξεις που έχει κάνει ήταν να πάρει το ειδικό αμάξι που χρειαζόταν η Ασπασία, την οποία την είχε πυροβολήσει ο πατέρας της. Το περιστατικό έγινε γνωστό στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Επιπλέον, κάτι που δείχνει την ευγενική ψυχή του Μάρκου Σεφερλή είναι στο πώς φέρεται στους ανθρώπους που συναντά. Όταν ο Σεφερλής πραγματοποιούσε την παράστασή του στην Κύπρο, μια μητέρα, που το παιδί της έχει σύνδρομο Down, παρακάλεσε τον ηθοποιό να πείσει το παιδί της, το οποίο τον έλεγαν Πάρη, να έρθει στην σκηνή. Ο ηθοποιός δεν δίστασε να διακόψει την παράσταση και να φέρει μέσα το παιδί, με το οποίο έβγαλαν φωτογραφίες και γνωρίστηκαν. Πολλοί ηθοποιοί δεν πιστεύω πως θα το έκαναν, μπορεί να φαίνεται κάτι μικρό, όμως δείχνει τι άνθρωπος είναι ο Μάρκος Σεφερλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου