Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ποτέ την Κυριακή για ψώνια!

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα ανοίγουν τις Κυριακές, κάτι με το οποίο εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα και πιστεύω και πολλοί άλλοι δεν συμφωνούν. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε γιατί είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές και γιατί δεν είναι σωστό να πηγαίνουμε για ψώνια Κυριακή.

Ένας νόμος προς όφελος των εργοδοτών
Από πάντα η Κυριακάτικη αργία ήταν εργασιακό δικαίωμα και με το να είναι ανοικτά τα καταστήματα ορισμένες Κυριακές του χρόνου, το δικαίωμα αυτό υπονομεύεται. Αυτός ο νόμος δεν ωφελεί κανέναν εργαζόμενο παρά μόνο τον εργοδότη, δεδομένου ότι έτσι αυξάνει τα κέρδη του, ενώ ο εργαζόμενος χάνει μια ημέρα ξεκούρασης και ηρεμίας. Συμπερασματικά, αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος, για να μην ψωνίζουμε την Κυριακή.

Χρόνος για προσωπική ζωή
Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά δουλεύουμε για να ζούμε. Με βάση αυτό το να εργάζεται κάποιος Κυριακή, συνεπάγεται πως έχει πολύ λιγότερες ώρες για προσωπική ζωή, δηλαδή για ξεκούραση, χρόνο με φίλους και οικογένεια, οπότε η Κυριακάτικη αργία είναι πολύ πιο σημαντική από ότι νομίζουμε.

Νομιμοποίηση αυτής της συμπεριφοράς
Προσωπικά για αυτούς τους λόγους δεν πηγαίνω ποτέ για ψώνια την Κυριακή, γιατί δεν θέλω να νομιμοποιήσω αυτή την συμπεριφορά. Νομίζω πως αν όλοι το κάναμε, δηλαδή αν δεν πήγαινε κανείς μας για ψώνια την Κυριακή, τα καταστήματα δεν θα έκαναν αξιοποίηση αυτού του νόμου και έτσι η Κυριακάτικη αργία θα προστατευόταν.

Συμβουλή
Μιας και έρχονται γιορτές και θα βγείτε στην αγορά να ψωνίσετε με τους αγαπημένους σας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην πάτε για ψώνια την Κυριακή και γενικά καμία Κυριακή. Νομίζω ότι πρέπει να κόψουμε αυτή την κακή συνήθεια για το καλό των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου