Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δέκα λόγοι για να λατρέψεις τα Χριστούγεννα

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι η ομορφότερη γιορτή, η ομορφότερη ημέρα του χρόνου. Βέβαια στους πολλούς υπάρχετε και εσείς που δεν πάτε και τόσο πολύ τα Χριστούγεννα. Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση θα σας δώσω δέκα λόγους, για να τα λατρέψετε και εσείς. Ξεκινάμε!

Διακοπές: Διακοπές, διακοπές, διακοπές! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις κάποιες ημέρες να ξεκουραστείς και να βρεθείς με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι καθηγητές και κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες κάθονται 15 ημέρες, όλη την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά ακόμα και αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, έχεις κάποιες μέρες να ξεκουραστείς μέσα σε εκείνη την περίοδο.

Ατμόσφαιρα: Ένας από τους λόγους που χαίρομαι την εορταστική περίοδο είναι και εκείνη η ατμόσφαιρα που υπάρχει. Στολισμένη πόλη, παραμυθένια ατμόσφαιρα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Είναι μια ατμόσφαιρα γεμάτη θαλπωρή, αγάπη και σου αποπνέει αισιοδοξία για το μέλλον.

Όμορφες στιγμές με τα παιδιά: Εδώ απευθύνομαι κυρίως σε όσους αναγνώστες έχουν παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι αφορμή για να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και να χαρείτε περισσότερες στιγμές μαζί τους. Ακόμα βέβαια και όσοι δεν έχετε παιδιά, σίγουρα θα έχετε ξαδέρφια ή ανίψια.

Κουραμπιέδες και Μελομακάρονα: Την περίοδο αυτή συναντάμε τα αγαπημένα μας γλυκά, μπορούμε με άλλα λόγια να τα βρούμε οπουδήποτε. Χριστούγεννα λοιπόν σημαίνουν γλυκές απολαύσεις.

Δώρα: Τα Χριστούγεννα, θα αγοράσεις δώρα για τους αγαπημένους σου ανθρώπους, αλλά και θα πάρεις δώρα από τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο σχετικά με τα δώρα. Είναι από μόνα τους κάτι θετικό.

Χρόνος με την οικογένεια: Είναι γεγονός ότι τα Χριστούγεννα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε με την οικογένεια, αλλά και με το ευρύτερο σόι στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Χριστουγεννιάτικα τραπέζια: Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μια αδυναμία στο φαγητό την έχω και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος. Τι καλύτερο λοιπόν με το να βρίσκεσαι με τους ανθρώπους που εσύ συμπαθείς και παράλληλα να τρως μέχρι σκασμού;

Δρώμενα: Την χριστουγεννιάτικη περίοδο λαμβάνουν χώρα διάφορα δρώμενα που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα, όπως είναι θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλα παρόμοια, τα οποία αξίζει να παρακολουθήσετε.

Κάλαντα: Την περίοδο των Χριστουγέννων ακούμε τα κάλαντα από τα παιδιά. Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την παραμονή των Φώτων. Είναι πολύ ωραίο να ακούς τις παιδικές φωνές, οι οποίες σε ενημερώνουν για την γέννηση του Θεανθρώπου.

Η ίδια η γιορτή: Θεωρώ ότι ακόμα και το ίδιο το περιεχόμενο της γιορτής των Χριστουγέννων είναι ένας λόγος, για να λατρέψεις τα Χριστούγεννα. Είναι μια γιορτή που σε γεμίζει αγάπη, σε γεμίζει ελπίδα, σε γεμίζει αισιοδοξία μέσα στις στεναχώριες που υπάρχουν στον κόσμο. Ο Χριστός όταν γεννήθηκε μας δίδαξε την αγάπη και την καλοσύνη. Πώς να μην αγαπήσεις αυτήν την γιορτή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου