Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί οι χορτοφάγοι είναι λάθος

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, την Τσικνοπέμπτη, στην οποία τρώμε κρέας, ήρθε η ώρα να αποδομήσουμε την φιλοσοφία της διατροφής των χορτοφάγων και των βίγκαν. Και όμως παιδιά υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους η διατροφή των χορτοφάγων είναι λάθος.


Η φιλοσοφία της φύσης

Αν παρατηρήσουμε λίγο τα πλάσματα της φύσης, θα διαπιστώσουμε ότι συμβαίνουν πολλά βάναυσα πράγματα μεταξύ αυτών των πλασμάτων. Για παράδειγμα πολλά ζωάκια πεθαίνουν μαρτυρικά από άλλα ζώα, όπως οι τίγρεις και τα λιοντάρια, τα οποία ξεσκίζουν τις σάρκες των θηραμάτων τους. Επιπλέον, στη φύση έχουμε πολλούς, αργούς και βασανιστικούς θανάτους και όχι μόνο με ακαριαίο τρόπο. Για παράδειγμα στο σπήλαιο Deer υπάρχουν πολλές νυχτερίδες και αν μια νυχτερίδα πέσει κάτω, θα κατασπαραχτεί από τις κατσαρίδες, οι οποίες ζουν και τρέφονται μέσω του βουνού της κοπριάς των νυχτερίδων, έτσι η πεσμένη νυχτερίδα θα πεθάνει αργά και βασανιστικά. Οπότε αν το σκεφτούμε ως άνθρωποι είμαστε απόλυτα ηθικοί, γιατί είναι μέσα στη φύση μας να σκοτώνουμε ζώα, για να φάμε, αλλιώς δεν θα επιβιώναμε, ακόμα και με βάναυσο τρόπο.


Όποιος δεν σκοτώνει, πεθαίνει

Γίνομαι λίγο ωμός και εριστικός τώρα, αλλά ναι, αν ένας άνθρωπος ή ένα οποιοδήποτε άλλο ζώο δεν φάει έναν άλλον ζωντανό οργανισμό, πεθαίνει, απλά τα πράγματα. Εφόσον ως άνθρωποι είμαστε ετερότροφοι και όχι αυτότροφοι οργανισμοί, πρέπει να σκοτώσουμε, για να ζήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι και μόνο φυτά να τρώει κάποιος, σκοτώνει για να ζήσει, γιατί τα φυτά έχουν ζωή, άρα κι ο βίγκαν είναι ανήθικος, άρα ας μην κάνει κήρυγμα.

Η διατροφή του ανθρώπου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι ούτε σαρκοφάγο είδος, ούτε φυτοφάγο είδος, αλλά παμφάγο είδος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρειάζεται να καταναλώσουμε κρέας, γιατί πολύ απλά είναι στη φύση μας. Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για την ομαλή ανάπτυξη των κυττάρων του νευρικού του συστήματος· αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη βιταμίνη δεν την βρίσκουμε στη διατροφή των χορτοφάγων, αλλά μόνο στα ζωικά προϊόντα, δηλαδή το κρέας. Αν επιλέξουμε μια χορτοφαγική διατροφή, τότε θα πρέπει να παίρνουμε κάποια υποκατάστατα, τα οποία θα περιέχουν τη βιταμίνη Β12, οπότε η φύση από μόνη της δεν μας επιτρέπει να είμαστε χορτοφάγοι. Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθείστε το βίντεο του Mad Scientist.

Τα φυτά αισθάνονται

Λίγο πιο πριν είπαμε πως τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, αλλά κάποιος βίγκαν μπορεί να μου πει ότι το φυτό ούτε αισθάνεται τον πόνο, ούτε έχει συνείδηση, ούτε θυμάται και φυσικά κάνει λάθος. Για παράδειγμα, ένα φυτό, η Μιμόζα κλείνει τα φύλλα της όταν αισθάνεται κίνδυνο, αλλά όταν καταλάβει ότι το ερέθισμα που αντιλαμβάνεται δεν είναι επικίνδυνο για αυτήν, αφήνει ανοιχτά τα φύλλα της, γιατί πολύ απλά έχει αντίληψη. Σε αυτό το βίντεο (πάλι η Μιμόζα) επίσης μπορείτε να δείτε πως ένα φυτό μπορεί να αισθανθεί πόνο, για αυτό κλείνει και τα φύλλα του. Οπότε φίλοι χορτοφάγοι, μη νομίζετε ότι πονάτε λιγότερο έναν ζωντανό οργανισμό από εμάς που τρώμε κρέας. Είστε λάθος.

1 σχόλιο:

  1. εφιαλτικο σεναριο : ολοι οι ανθρωποι γινομαστε vegan ...
    φανταστειτε τις επιπτωσεις πανω στον πλανητη οπως δεν θα φτανει η φυτικη τροφη να μας θρεψει και αυξηση πληθυσμου αμνοεριφιων και βοειδων πανω στην γη επιπλεον γερασμενα εκατομμυρια απο αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή