Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Παραιτήθηκε ο π. Ανδρέας Κονάνος, φτωχότερη η Εκκλησία!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της παραίτησης του πατρός Ανδρέα Κονάνου από κληρικός προκαλώντας σε εμάς τους πιστούς λύπη και στεναχώρια· εγώ προσωπικά έτσι νιώθω μετά το άκουσμα αυτής της είδησης. Δυστυχώς η Αγία μας Εκκλησία έγινε πιο φτωχή.

Για τον πατέρα Ανδρέα Κονάνο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας κληρικός, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες στον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας έχοντας μάλιστα σελίδα στο Facebook και κανάλι στο YouTube με θέμα φυσικά την πρόνοια και την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο· δύο άρθρα του που μου άρεσαν πολύ είναι το «Ο Χριστός σε αγαπάει και σου δίνει σημασία» και το «Ο Χριστός δεν μαλώνει» και σας συνιστώ να τα διαβάσετε και εσείς. Ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος είναι ένας από τους αγαπημένους μου ιερείς, γιατί πάντα έβλεπε κάτι καλό σε κάθε άνθρωπο και πάντα μου έδινε την ελπίδα ότι θα σωθεί η ψυχή μου, για αυτό ακριβώς και στεναχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα ότι παραιτήθηκε από κληρικός.
 
Χρειαζόμαστε ιερείς, ειδικά στη σημερινή εποχή, που να μας δίνουν ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία και να βλέπουμε σε αυτούς το Θείο Έλεος και την Θεία Αγάπη, χρειαζόμαστε ιερείς που δεν εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα, χρειαζόμαστε ιερείς φίλους, χρειαζόμαστε ιερείς συνοδοιπόρους, χρειαζόμαστε ιερείς που είναι κοντά στη νεολαία. Όλα αυτά τα είχε ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος και ένιωθες αυτή τη ζεστασιά και την αγάπη, γιατί σε δέχεται, όπως είσαι.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους η Αγία Εκκλησία έγινε πιο φτωχή με την παραίτηση του πατρός Ανδρέα Κονάνου και για αυτό λυπάμαι και στεναχωριέμαι για την απόφασή του. Βέβαια είναι μια απόφαση, την οποία σέβομαι, όσο και να με στεναχωρεί, άλλωστε ο Θεός θέλει να κάνουμε το θέλημα των ανθρώπων και εφόσον θέλει να αφήσει την ιεροσύνη, θα το σεβαστούμε και θα το δεχθούμε. Με ράσα ή χωρίς πάντα θα τον αγαπάμε και πάντα θα ακούμε τις συμβουλές του και για εμάς θα είναι πάντα ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου