Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Έρωτας και προβλήματα

Το εν λόγω άρθρο πραγματεύεται το θέμα γύρω από τα ερωτικά προβλήματα που πιθανός να προκληθούν σε μια ερωτική σχέση μεταξύ οποιωνδήποτε ανθρώπων.

Εισαγωγή

Είναι πράγματι όμορφο συναίσθημα ο έρωτας, όμως μια οποιαδήποτε σχέση μεταξύ ανθρώπων χωρίς προβλήματα δε γίνεται. Το ζητούμενο είναι όποιο πρόβλημα κι αν μας προκύπτει να καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε μ’ επιτυχία κι όχι να το εγκαταλείπουμε. Ας δούμε τώρα ποιες είναι οι δύσκολες καταστάσεις που διαταράσσουν μια ερωτική σχέση.

Προβλήματα ερωτικών σχέσεων

Πρώτο και κύριο πρόβλημα, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων που κάλλιστα μπορεί να οδηγήσει σε διαπληκτισμό και μάλιστα έντονο μ’ αποτέλεσμα να οδηγούνται τα ζευγάρια σε χωρισμό, εξαιτίας ακόμα και των πιο ασήμαντων πραγμάτων.

Άλλο που είναι και το πιο επώδυνο είναι κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, ο ένας σύντροφος να εγκαταλείπει εν ψυχρώ τον άλλον μόνο και μόνο, γιατί ερωτεύτηκε κάποιον άλλον, ακόμα και για τους συνηθέστερους λόγους που είναι η εξωτερική εμφάνιση, κάτι που συναντάται ακόμα και στην περίπτωση του έγγαμου βίου.

Εξίσου δύσκολα είναι τα πράγματα όταν δεν υπάρχει αλληλοκατανόηση και γενικότερα μια αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ζευγαριού, κάτι που μειώνει δραματικά την έλξη.

Ακόμα και ο εγωισμός που είναι πάρα πολύ κοινό συναίσθημα στους ανθρώπους δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις σε μία σχέση, όταν ο ένας απ’ τους δυο εραστές αντιμετωπίζει μια πραγματικά δύσκολη στιγμή κι ο άλλος αρνείται να τον βοηθήσει που τότε μιλάμε για έλλειψη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Επίσης έντονος εγωισμός παρατηρείται όταν κάποιος προσεγγίζει ερωτικά τον άλλον με σκοπό να ικανοποιηθεί ο ίδιος ερωτικά και όχι από κοινού.

Πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αυτά;

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν τα ερωτικά προβλήματα, μερικοί απ τους οποίους τονίζονται παρακάτω.

Κυριότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι ο λόγος: Σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, όποιος κι αν έχει την ευθύνη οφείλει να μιλήσει με το σύντροφό του και να βρουν μαζί τη λύση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η ασυνεννοησία αποτελεί επίσης αιτία καταστροφής μιας οποιασδήποτε σχέσης.

Δεύτερο και ακόμα σημαντικότερο είναι η συνεργασία μεταξύ του ζευγαριού για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού. Επιπροσθέτως πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα ανάμεσά τους και τα πάντα να τα θέλουν και οι δυο, αλλιώς καλό θα είναι ο ένας εκ των δύο να κάνει παραχωρήσεις.

Συνοψίζοντας

Κλείνοντας αξίζει και πάλι να επισημανθεί ότι τα ερωτικά, όπως και οποιοδήποτε πρόβλημα είναι αναπόφευκτα και το θέμα είναι να ξέρει ο ενδιαφερόμενος πώς να τα αντιμετωπίσει.

Δημιουργός άρθρου: Γιάννης Μπάτσης, φοιτητής Διαχείρισης πολιτισμικού περιβάλλοντος και νέων τεχνολογιών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου