Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Σωστότατη η απόφαση του Σερβετάλη

Οι περισσότεροι ακούσαμε την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» επειδή όπως δήλωσε δε δέχεται να νομιμοποιήσει τον διαχωρισμό των ανθρώπων, ο οποίος γίνεται αντιληπτός από την κρατική απόφαση που λέει να αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι από τα θέατρα, ακόμα και με αρνητικό τεστ αντιγόνου (στο εξής rapid test) κάτι που γίνεται στα πλαίσια του ελέγχου της πανδημίας του κορονοϊού που προκαλεί την λοίμωξη covid19.

Η απόφαση

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πριν κάποιες ημέρες να αποκλείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του covid19 από τους κινηματογράφους, τα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα θέατρα, ακόμα και αν έχουν αρνητικό rapid test δε μπορούν να εισέλθουν σε αυτούς τους χώρους. Αυτή η κυβερνητική απόφαση προκάλεσε δικαιολογημένα σφοδρές αντιδράσεις και από τους μη εμβολιασμένους, αλλά και από πολλούς εμβολιασμένους. Θεωρούμε οι συντελεστές του site ότι αυτή η απόφαση είναι επιεικώς απαράδεκτη, γιατί δεν λαμβάνεται με γνώμονα τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, αλλά είναι ένα μέτρο εκβιαστικό, για να προχωρήσουν οι μη εμβολιασμένοι σε εμβολιασμό.

Ο εκβιασμός

Υγειονομικά μιλώντας ο μη εμβολιασμένος με rapid test είναι πολύ πιο ασφαλής από τον εμβολιασμένο, γιατί ο πρώτος ελέγχεται και ξέρουμε ότι δεν μεταφέρει τον ιό, ενώ ο δεύτερος λόγω του covid pass πηγαίνει όπου θέλει χωρίς έλεγχο, άρα το προηγούμενο καθεστώς με τα rapid test στους μη εμβολιασμένους συμφέρει περισσότερο την κοινότητα. Έχοντας υπόψιν το παραπάνω η απόφαση της Κυβέρνησης είναι ένας ωμός εκβιασμός, ο οποίος λέει «ή εμβολιάζεστε ή δεν έχετε δικαίωμα στην ψυχαγωγία» κάτι που προκαλεί τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε κάθε περίπτωση, ο οποίος ξεπερνάει και τα όρια της συνταγματικότητας καθώς και της παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Η ενημέρωση

Ο αγαπητός Άρης Σερβετάλης θα είχε άδικο και θα είχε κρεμάσει όντως τους συναδέρφους του, αν ανακοίνωνε ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ότι αποσύρεται από την παράσταση, όμως η ενημέρωση ήταν έγκαιρη. Ο ηθοποιός ενημέρωσε από το καλοκαίρι πριν υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία παραγωγής ότι αν αποκλειστούν εντελώς οι μη εμβολιασμένοι από τα θέατρα, θα αποχωρήσει, δηλαδή ήταν κάτι που και οι συντελεστές και η εταιρία παραγωγής γνώριζαν. Για το γεγονός ότι μένουν τόσοι άνθρωποι άνεργοι δεν ευθύνεται ο ηθοποιός που είχε θέσει κάποιους όρους, οι οποίοι είχαν γίνει δεκτοί από την παραγωγή της παράστασης, αλλά η ευθύνη βαραίνει την εταιρία παραγωγής της παράστασης, η οποία δεν προέβλεψε να βρει αντικαταστάτη μετά την αποχώρηση του ηθοποιού

Η υποκρισία

Βλέποντας τα λαϊκά δικαστήρια που έχουν στηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται και η υποκρισία της κοινωνίας μας. Αλήθεια, όσοι κατακρίνουν τον Σερβετάλη για την αποχώρησή του από την παράσταση πού ήταν όταν η Κυβέρνηση έθετε σε αναστολή τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους σε πολλούς τομείς του ελληνικού δημοσίου; Πού ήταν όταν ο Χάρης Ρώμας έδιωξε μη εμβολιασμένο ηθοποιό από παράστασή του; Πού ήταν όταν ο Μαυρίκιος Μαυρικίου σε δική του παράσταση έδωσε τα ονόματα των μη εμβολιασμένων ηθοποιών παραβιάζοντας το ιατρικό τους απόρρητο, τους οποίους μάλιστα έδιωξε; Δεν είδαμε καμία διαμαρτυρία και κανένα trend στο αγαπημένο Twitter από τους επιλεκτικά ευαίσθητους, οι οποίοι έχουν βγει στα κάγκελα για τους ηθοποιούς της παράστασης «Ρινόκερος» που θα μείνουν δυστυχώς άνεργοι.

Ο επίλογος

Καλό είναι να μην προχωρούμε σε δολοφονίες χαρακτήρων και να κρίνουμε τα γεγονότα με αντικειμενικό τρόπο και όχι με βάση τα θρησκευτικά μας πιστεύω ή την ιδεολογία μας και φυσικά να βλέπουμε όλες τις εκδοχές ενός ζητήματος. Αυτό που γίνεται με τον Άρη Σερβετάλη είναι επιεικώς απαράδεκτο και δυστυχώς για κάποιους ανθρώπους αυτός που έχει δίκιο είναι ο Σερβετάλης και όχι η Κυβέρνηση που υποστηρίζουν με λύσσα σε αυτό το ζήτημα.

2 σχόλια: