Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Disney plus review! Μια σχεδόν τέλεια υπηρεσία με παιδικές ασθένειες

Αγαπητοί ταινιόφιλοι και λάτρεις της Disney και όχι μόνο, ένα μεγάλο όνειρο για εμάς στις 14 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε και η υπηρεσία streaming Disney+ έφτασε στην Ελλάδα! Με ένα αρκετά προσιτό ποσό έχουμε πρόσβαση σε όλη την ταινιοθήκη της Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geografic και όχι μόνο! Ειδικά η ταινιοθήκη της Disney αποτελεί ίσως την καλύτερη στον κόσμο με ταινίες ανυπολογίστου αξίας. Θα περίμενε κάποιος να μιλάμε για την τέλεια streaming υπηρεσία, αλλά ειλικρινά δεν είναι και σε αυτό το review οι ΔΣ και προσωπικά ο συντάκτης της παραθέτει την ειλικρινή του άποψη.

Τι ακριβώς περιέχει το Disney plus;

Ας δούμε τι περιέχει στα γρήγορα έτσι ώστε να διαπιστώσετε αν η υπηρεσία της Disney προορίζεται για εσάς. Η αγαπητή Disney υπόσχεται πως μέσω της υπηρεσίας της θα έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ταινίες της από τις πιο κλασικές, όπως η Πεντάμορφη και το Τέρας μέχρι και τις πιο πρόσφατες, όπως το Encanto, για το οποίο μάλιστα γράψαμε πρόσφατα άρθρο! Η Disney επίσης μας υπόσχεται πρόσβαση σε όλο το υλικό της Pixar, η οποία διαθέτει και εκείνη τέλειες ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως το Toy Story, Ψάχνοντας τον Νέμο και φυσικά την πιο πρόσφατή της ταινία, το Πάντα στο κόκκινο! Επιπλέον μέσω του Disney plus έχουμε πρόσβαση σε όλα τα σύμπαντα της Marvel και σε όλες τις ταινίες Star Wars και για κερασάκι μπορούμε να παρακολουθήσουμε πολλά ντοκιμαντέρ από το National Geografic!

Η μεταγλώττιση στα καλύτερά της

Το μεγαλύτερο θετικό του Disney plus μετά το πλούσιο περιεχόμενο, το οποίο αναλύσαμε είναι η μεταγλώττιση. Η Disney προσφέρει κανονικότατα την ελληνική μεταγλώττιση στις ταινίες και σειρές της, κάτι το οποίο είναι αρκετά σημαντικό καθώς στα κινούμενα σχέδια που υπάρχουν σε άλλες πλατφόρμες, όπως στο Netflix και στο Amazon Prime δεν διατίθεται η ελληνική μεταγλώττιση. Επιπλέον μεταγλώττιση συναντάμε και σε αρκετές ταινίες και σειρές με ηθοποιούς που έχει δημιουργήσει η Disney, οπότε η εμπειρία θέασης γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη.

Το ζήτημα τιμής και ο διαμοιρασμός

Στα θετικά του Disney plus αξίζει να πράξουμε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα τιμής και στον διαμοιρασμό της υπηρεσίας με άλλα άτομα. Αρχικά η υπηρεσία διατίθεται είτε με μηνιαίο πλάνο στα 9,9 ευρώ ανά μήνα είτε με ετήσιο πλάνο στα 89,9 ευρώ τον χρόνο με τη δυνατότητα δημιουργίας ως εφτά προφίλ σε έναν λογαριασμό, ωστόσο μέχρι τέσσερις μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα. Με αυτά ως δεδομένα το κόστος για έναν χρόνο είναι εξαιρετικά φθηνό καθώς αν το μοιραστούν ως τέσσερα άτομα το κόστος ανέρχεται στα 22,5 ευρώ για έναν χρόνο και αυτό με την ασφαλή επιλογή των τεσσάρων ατόμων! Το κόστος μπορεί να κατέβει ακόμα περισσότερο αν το μοιραστούν ως εφτά άτομα, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση πρέπει να φροντίζετε να βλέπουν ως τέσσερις ταυτόχρονα.

Extra περιεχόμενο

Όπως ξέρουμε η Disney δεν αρκείται σε αυτά που έχει ήδη δημιουργήσει, οπότε έχει κάνει και δικές της παραγωγές για την πλατφόρμα της. Συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει ταινίες αποκλειστικά για το Disney plus, όπως είναι η ταινία Τσιπ και Ντέιλ: οι υπερασπιστές του δικαίου και η ταινία Άνοδος που πραγματεύεται την ιστορία των Αντετοκούνμπο! Επιπλέον έχει προσθέσει σειρές που βασίζονται στις ταινίες της, για παράδειγμα έχει δημιουργήσει τη σειρά Μπέιμαξ, η οποία βασίζεται στην ταινία Υπερέξι.

Λοιπά θετικά

Η πλατφόρμα έχει κάποια επιπλέον θετικά, τα οποία αξίζει να αναφερθούν. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τους υπότιτλους όπως θέλουμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας, έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε για άβαταρ έναν ήρωα από Disney, Pixar, Marvel και τα λοιπά, υπάρχει η δυνατότητα της ομαδικής παρακολούθησης μιας ταινίας με άλλα άτομα που έχουν Disney plus και τέλος διατίθεται γονικός έλεγχος, για να μη βλέπουν τα παιδιά περιεχόμενο για τους άνω των 18 ετών ή και πιο κάτω.

Μετάβαση στα αρνητικά

Όπως είπαμε στην αρχή, το Disney plus δεν είναι μια τέλεια πλατφόρμα και έχει κάποια αρνητικά, τα οποία πρέπει να τα λάβετε υπόψιν σας πριν προχωρήσετε σε συνδρομή, ας τα δούμε μαζί.

Έλλειψη δωρεάν δοκιμής

Οι ανταγωνίστριες πλατφόρμες, όπως το Netflix και το Amazon Prime, προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα, ενώ το Disney plus δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή. Είναι αρκετά πιθανό μια υπηρεσία τέτοιου είδους να μην μας ικανοποιήσει και να την διακόψουμε, για αυτό και είναι μεγάλο αρνητικό που η Disney δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας της, όπως κάνουν οι ανταγωνιστές της. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν σκεφτείτε το καλά πριν προχωρήσετε σε συνδρομή, αν δεν είστε σίγουροι, κάνετε μια μηνιαία συνδρομή, τουλάχιστον αρχικά.

Έλλειψη ταινιών και σειρών

Όταν κυκλοφόρησε το Disney plus στην Ελλάδα, η εταιρία υποσχέθηκε πως θα έχουμε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό της, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει, όπως διαπιστώσαμε. Πρωτοκλασάτες ταινίες και σειρές λείπουν από την πλατφόρμα. Συγκεκριμένα έχουμε διαπιστώσει ότι λείπουν οι ταινίες Πλανήτης των θησαυρών, Χαμένη Ατλαντίδα, Lion King 2η και 3η ταινία, Αλαντίν 2η και 3η ταινία και επίσης λείπει η λέσχη του Μίκυ που βλέπαμε μικροί στην ΕΡΤ όσοι θυμάστε. Δεν υπάρχει έλλειψη μόνο σε αυτές τις ταινίες και σειρές, αλλά και σε αρκετές ακόμα ταινίες/σειρές, οπότε δε θα κατηγορήσουμε κανέναν, αν τελικά στραφεί αγανακτισμένος στην πειρατεία, για να δει ο,τι θέλει.

Έλλειψη μεταγλωττίσεων

Στις σειρές έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει έλλειψη μεταγλωττίσεων σε αρκετά από τα επεισόδιά τους. Για παράδειγμα σε κάποια επεισόδια από τις Παπιοπεριπέτειες δεν υπάρχει η ελληνική μεταγλώττιση, αλλά διατίθεται μόνο το πρωτότυπο στα αγγλικά, επίσης αυτό το πρόβλημα το έχουμε εντοπίσει και στους Ήρωες με Πιτζάμες όπου αρκετά επεισόδια επίσης δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και επίσης σύμφωνα με άλλους χρήστες της υπηρεσίας το θέμα αυτό υπάρχει και σε άλλες σειρές, όχι μόνο σε αυτές που αναφέραμε. Ελπίζουμε να πρόκειται για παιδική ασθένεια που θα διορθωθεί και να μην αποτελεί επιλογή της Disney να μην μεταφράσει όλα τα επεισόδια από αρκετές σειρές της.

Επίλογος

Με βάση τα παραπάνω αξίζει το Disney+ σαν υπηρεσία; Η απάντηση είναι πως αξίζει αν είστε φαν της ταινιοθήκης Disney/Pixar καθώς και των εταιριών που έχει αγοράσει. Με άλλα λόγια αν σας αρέσουν οι ταινίες δράσης παραγωγής Marvel/Star Wars, αν λατρεύετε τα κινούμενα σχέδια, τότε να κάνετε συνδρομή με κλειστά μάτια, αν δεν ενδιαφέρεστε για αυτό το περιεχόμενο, καλύτερα να μην προχωρήσετε σε συνδρομή. Τα προβλήματα που αναφέραμε δεν είναι αμελητέα, ωστόσο δεν αποτελούν σοβαρό deal breaker για αποφυγή μιας συνδρομής στο Disney+.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου