Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ο φοιτητής, ο φακελάκης και ο κοντός

Εδώ και μέρες παρακολουθώ την υπόθεση με τον γελοίο καθηγητή Κλεάνθη Κωνσταντινούδη από το ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος ήθελε χρήματα για να περάσει τους φοιτητές του στα μαθήματά του. Την υπόθεσή του την ανέλαβε ο κοντός δικηγόρος, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος λίγο πολύ εκβίασε κάθε φοιτητή που αναγκάστηκε να πληρώσει τον καθηγητή φακελάκη. Η τοποθέτηση του κοντού με κάνει κάτι παραπάνω από έξαλλο.

Η δράση του φακελάκη
Νομίζω ότι γνωρίζετε ήδη την δράση του καθηγητή φακελάκη ή περουκίνη, κατά κόσμον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη αλλά θα σας την θυμίσω εν συντομία. Ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης έβαζε θέματα πολύ δύσκολα και κυρίως εκτός ύλης, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κόβονται. Οι εναλλακτικές ήταν δύο: Μπορούσαν είτε να του δώσουν 250 ευρώ για κάθε μάθημα ή οι ωραίες φοιτήτριες να ζήσουν μια φρικιαστική νύκτα μαζί του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, άλλοι να πληρώσουν εύκολα ή δύσκολα, άλλοι να μην μπορούν να πάρουν πτυχίο και άλλοι να παρατήσουν τις σπουδές τους.

Ο εκβιασμός του κοντού
Προκειμένου ο αδίστακτος Αλέξης Κούγιας να μειώσει τις καταθέσεις προέβη σε έναν πρωτοφανή εκβιασμό προς κάθε φοιτητή. Συγκεκριμένα είπε πως όσοι πλήρωσαν τον καθηγητή, πρέπει τα πτυχία τους να ανακληθούν από το ΤΕΙ Σερρών. Ο κοντός ήξερε τι έκανε με αυτή του την δήλωση, δεδομένου ότι πολλοί πτυχιούχοι δεν θα καταθέσουν στην αστυνομία ο,τι γνωρίζουν, ώστε να προστατέψουν το πτυχίο τους. Ειλικρινά, μένω άναυδος από την στάση του Κούγια, κρίμα που έφτασε σε αυτό το σημείο, μόνο και μόνο για τα λεφτά, τα οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Απάντηση στον κοντό
Σε μία κατάσταση, κύριε Κούγια δεν φταίει ποτέ και για τίποτα το θύμα, μόνο προστασία χρειάζεται. Με αυτό που είπες μόλις τώρα, ουσιαστικά παραδέχθηκες την ενοχή του πελάτη σου και επίσης αν δίνεις μαθήματα ξανά και ξανά και φτάνεις στο αμήν, θα αναγκαστείς να πληρώσεις, ώστε να συνεχίσεις την ζωή σου και την καριέρα σου. Σίγουρα, η δωροδοκία είναι παράνομη, αλλά ο φοιτητής που σπουδάζει δεν είχε καμία επιλογή.

Έκκληση σε κάθε φοιτητή
Καλώ όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του Κούγια και να καταθέσουν ο,τι γνωρίζουν για τον καθηγητή φακελάκη! Μόνο έτσι θα νικήσει το καλό και θα θριαμβεύσει το δίκαιο και κυρίως η ζωή των φοιτητών θα βελτιωθεί και θα προχωρήσει. Σας παρακαλώ καταθέστε ο,τι γνωρίζετε για τον καθηγητή αυτόν και κυρίως οι πτυχιούχοι! Ειδικά οι πτυχιούχοι πρέπει να καταθέσουν ο,τι ξέρουν για τον συγκεκριμένο καθηγητή και να αγνοήσουν τον Κούγια! Τέλος, το πανεπιστήμιο γνωρίζοντας την κατάσταση, δεν πρέπει να ακυρώσει τα πτυχία των πρώην φοιτητών από το ΤΕΙ Σερρών. Η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει και η εκπαιδευτική κοινότητα να απαλλαγεί από τον συγκεκριμένο καθηγητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου