Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Mega, ζούσες πάνω από τις δυνατότητές σου

Όπως είδη θα ξέρετε το Mega σταμάτησε να εκπέμπει από την πλατφόρμα της Digea τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 2018. Κάποιοι χαρακτήρισαν την απόφαση δίκαιη, κάποιοι άλλοι χαρακτήρισαν την απόφαση άδικη. Κρίνοντας με την λογική, ήταν ένα γεγονός που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, γιατί πολύ απλά μία οποιαδήποτε επιχείρηση, που είναι πνιγμένη στα χρέη, είναι καταδικασμένη να κλείσει.

Από την μια η ταινιοθήκη...
Η ταινιοθήκη του Mega αδιαμφισβήτητα είναι μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη που υπάρχει. Σχεδόν κάθε σειρά που έφερνε το Mega ήταν και μια επιτυχία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους απαράδεκτους, το παρά πέντε, την πολυκατοικία, το ευτυχισμένοι μαζί, το πενήντα-πενήντα... Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος λάτρεψε το Mega για τις σειρές του και αυτή ήταν η καλή του πλευρά, όμως δεν αρκεί αυτό, για να γίνει το κανάλι αυτό συμπαθές.

...Από την άλλη η προπαγάνδα
Κακά τα ψέματα, όσο αγαπητό ήταν το κανάλι αυτό με τις σειρές που έφερνε, τόσο μισητό ήταν με την ενημέρωσή του. Βλέποντας κάποιος τις ενημερωτικές εκπομπές του ή τα δελτία ειδήσεών του, ένιωθε πολύ ηλίθιος, γιατί πολύ απλά οι δημοσιογράφοι του καναλιού αυτού, υποτιμούσαν την νοημοσύνη του τηλεθεατή. Τι θέλετε να θυμηθούμε; Το ψεύτικο βίντεο για την δολοφονία Γρηγορόπουλου; Το σπρώξιμο σε ηλικιωμένο που τόλμησε να μιλήσει στο κανάλι αυτό υπέρ του Όχι στο δημοψήφισμα; Το κόψιμο του Μανώλη Γλέζου από την ενημερωτική εκπομπή Online, επειδή τα λεγόμενά του δεν εξυπηρετούσαν το Mega; Αν αναλύσουμε τις αμαρτίες του Mega, δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό το άρθρο.

Αγορεύσεις αφ' υψηλού
Στα χρόνια της κρίσης το Mega ή μάλλον για να είμαστε συγκεκριμένοι, τα μεγαλοστελέχη του Mega μέσω των εκπομπών τους, μας κουνούσαν το δάχτυλο και μας έλεγαν ότι εμείς φταίμε που οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση, γιατί ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Καμία συμπαράσταση δεν υπήρχε σε αυτά τα χρόνια της κρίσης που ζούμε από το Mega, οπότε ας μου πει κάποιος γιατί ο οποιοσδήποτε να στεναχωρηθεί για το κλείσιμο του Mega;

Χρέη προς τον λαό
Ο ένας και μοναδικός λόγος που έκλεισε το Mega ήταν τα χρέη του. Όλα αυτά τα χρόνια έχαιρε προνομιακής μεταχείρισης από τις τράπεζες, με την βοήθεια του κράτους πάντα με αντάλλαγμα την προπαγάνδα του προς τον λαό. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ποτέ δεν πληρώθηκαν και ούτε θα πληρωθούν, με αποτέλεσμα εμείς τα κορόιδα να φορτωθούμε τα χρέη αυτά.

Σκοπός των ΜΜΕ
Ο στόχος και ο σκοπός των ΜΜΕ και εν προκειμένω των καναλιών είναι η αντικειμενικότητα και η ανακάλυψη της αλήθειας. Το Mega ποτέ δεν συνέβαλε σε αυτό, μάλλον το αντίθετο έκανε και ήρθε η στιγμή που το πλήρωσε, αφού πρώτα το πληρώναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του.

Mega, έκανες λάθος
Αγαπητό Mega μου, έκανες λάθος, διάλεξες λάθος στρατόπεδο. Μας έλεγες όλα αυτά τα χρόνια ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ότι εμείς φταίμε που φτάσαμε ως εδώ. Έκανες ακριβώς το ίδιο αυτά τα τριάντα χρόνια που λειτουργούσες παίρνοντας δάνεια και γεμίζοντάς μας χρέη όλα αυτά τα χρόνια, ζούσες δηλαδή πάνω από τις δυνατότητές σου. Δεν σου φταίει καμία κυβέρνηση, αγαπητό Mega, αλλά τα χρέη που εσύ δημιούργησες. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν πονάει κάποιους. Μόνο για τους απλούς εργαζόμενους στεναχωριέμαι, για κανέναν άλλον. Τους εύχομαι τα καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου