Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Των ηλιθίων τα παιδιά

Μέσα σε όλες αυτές τις όμορφες εικόνες με τα παιδάκια και τους νέους να τιμούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις γιορτές και τις παρελάσεις, είδα και κάτι που με στεναχώρησε πολύ. Είδα κάτι αγενέστατους να παρελαύνουν σαν καραγκιόζηδες γελοιοποιώντας την εθνική μας επέτειο. Διαβάστε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μου παρακάτω.

Ασέβεια προς τους ήρωες του 1940

Το γράφω με κάθε επίγνωση των γραφομένων μου ότι οι συγκεκριμένοι το μόνο που έκαναν είναι να δείξουν την ασέβειά τους προς τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου και αυτό είναι απλά κάτι απαράδεκτο, επιεικώς απαράδεκτο. Ακούγεται κλισέ, όμως αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν, έδωσαν την ζωή τους, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, οπότε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αποδίδουμε κάθε χρόνο φόρο τιμής και όχι να τους κοροϊδεύουμε κάνοντας γελοιότητες.

Προαιρετικές οι παρελάσεις

Όπως γνωρίζετε, οι παρελάσεις είναι προαιρετικές για τους μαθητές σύμφωνα με τον νόμο. Όποιος μαθητής δηλώνει αντίθετος, απλά δεν συμμετέχει και τελείωσε, είναι σεβαστό. Το να πας όμως σε μια παρέλαση, για να γελοιοποιήσεις τον θεσμό, μαζί και τους ήρωες αυτούς, σε κάνει το λιγότερο ηλίθιο και φυσικά σε αυτή την ενέργεια κρύβεται μια φασιστική νοοτροπία. Είναι θεμιτό να θεωρείς κάτι άδικο, όμως είναι αθέμιτο να προσπαθείς να το γελοιοποιήσεις μη σεβόμενος την πλειοψηφία.


Ποινικές διώξεις

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι είναι αρκετά πιθανό να υποστούν ποινικές διώξεις. Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά βάσει του άρθρου 188 του Ποινικού Κώδικα «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Συμπέρασμα

Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε πως αυτό, που έκαναν, είναι ανήθικο για την κοινωνία, προσβλητικό για τους ήρωές μας και φυσικά ενδέχεται σαν πράξη να είναι αξιόποινη. Όταν με κάτι είσαι αντίθετος, μπορείς να διαμαρτυρηθείς, να εκφράσεις την διαφωνία σου, όχι όμως να το γελοιοποιήσεις και μαζί με αυτό πρόσωπα, καταστάσεις, που αξίζουν σεβασμό. Θαυμάστε των ηλιθίων τα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου