Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Το Big Brother, ο βιασμός της κοινωνίας και άλλα σκουπίδια

Ο παίκτης του τηλεοπτικού σκουπιδιού Big Brother με όνομα Αντώνης Αλεξανδρίδης δήλωσε πως «πάει με γυναίκες, για να αδειάζει το πακέτο του και αν δεν δεχθούν, έχει βιασμό» εννοώντας φυσικά πως βλέπει τις γυναίκες σαν ένα κομμάτι κρέας και ότι αν «τολμήσουν» να του πουν όχι, θα τις βιάσει, είπε κοινώς κάτι αποτρόπαιο και η αντίδραση της κοινωνίας ήταν άμεση. Θα μου επιτρέψετε βέβαια να πω ότι δεν φταίει μόνο αυτός, αλλά φταίμε όλοι μαζί λίγο πολύ.

Οι αντιδράσεις

Όπως είπα και στην εισαγωγή, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από την κοινωνία κυρίως, όχι μόνο βέβαια, αλλά αν δεν ήταν οι απλοί άνθρωποι, πιθανόν να μην είχαμε εξελίξεις και να μην έγραφα αυτό το άρθρο. Το συγκεκριμένο περιστατικό το είδαμε από την διαδικτυακή μετάδοση του Big Brother, όπου εκεί δεν κόβεται σχεδόν τίποτα και παρακολουθούν οι τηλεθεατές ο,τι λέγεται μέσα στο σπίτι. Μετά από αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις πολύς κόσμος στα social media καυτηρίασε το γεγονός και η κατακραυγή ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε οχτώ χορηγούς του τηλεοπτικού σκουπιδιού να αποσύρουν τις χορηγίες τους, άρα και τα χρήματά τους. Τέλος, το κανάλι απέβαλε άμεσα τον παίκτη μετά την κατακραυγή της κοινωνίας μας με συνοπτικές διαδικασίες.
 

Το κανάλι

Θεωρώ ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι δεν είναι άμοιρος ευθυνών, το αντίθετο μάλιστα, έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για αυτό το σκουπίδι που παίζει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Οι άνθρωποι του καναλιού επίτηδες πήραν από την μια παίκτες διαφορετικούς και «πολιτικά ορθούς» και από την άλλη πήραν παίκτες μισογύνηδες, εθνικιστές και ρατσιστές με σκοπό να γίνεται χαμός μέσα στο σπίτι με σκοπό να αυξηθούν τα νούμερα της τηλεθέασης. Βλέπουμε λοιπόν να πλασάρονται λάθος πρότυπα κυρίως στα παιδιά μας, φανταστείτε δηλαδή ένα δωδεκάχρονο παιδάκι να ακούει όλα αυτά που είπε ο Αλεξανδρίδης από την μία και να βλέπει τον Θέμη από την άλλη. Θέλω να πω ότι αν ένα παιδί βλέπει τέτοια πράγματα στην τηλεόραση, η προσωπικότητά του είναι αρκετά πιθανό να μην βγει καλή και να συναντήσουμε και άλλους «Αντώνηδες» με τέτοιες γνώμες στο μέλλον και να γράφουμε πάλι τα ίδια.
 

Οι τηλεθεατές

Εξαιρετικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι τηλεθεατές, οι οποίοι με το view τους δίνουν πατήματα στους καναλάρχες να συνεχίζουν να μας σερβίρουν τηλεοπτικά σκουπίδια σαν το Big Brother. Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης του εν λόγω και άλλων παρόμοιων shows και θα δείτε πως είναι αρκετά υψηλά, οπότε όχι, αν και η κοινωνία με αυτά που προβάλλονται βιάζεται ψυχικά, δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αντίθετα φταίει πάρα πολύ. Δυστυχώς ακόμα και μετά από αυτό το περιστατικό, πολλοί θα συνεχίσουν να βλέπουν το τηλεοπτικό σκουπίδι Big Brother, ο σταθμός θα βγάλει ένα σωρό χρήματα και το θέμα θα ξεχαστεί, γιατί τέτοιοι είμαστε, έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει.
 

Οι κυρώσεις

Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στο Big Brother και τον σταθμό; Φυσικά και ναι, όμως όχι σήμερα, από χθες έπρεπε να υπάρχουν κυρώσεις. Το «καλό» μας ΕΣΡ το μόνο που κάνει είναι να κάθεται και να κοιτάει, χωρίς να κάνει στον σταθμό ούτε μια παρατήρηση, ούτε μια επίπληξη. Πρέπει να επιβληθεί ένα βαρύτατο πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και φυσικά πρέπει να κοπεί άμεσα η εκπομπή αυτή, γιατί στο μέλλον θα ακουστούν και άλλες ακραίες απόψεις και θα συνεχίσουν να προβάλλονται στα παιδιά μας λανθασμένα πρότυπα· πραγματικά, αν κάποιος θεωρεί ότι με την αποβολή του παίκτη αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη και ότι το πρόβλημα λύθηκε, τον θεωρώ αφελή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου