Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Σκέψου θετικά!

Το 2020 φτάνει στο τέλος του και η αλήθεια είναι πως έφερε την χειρότερη επιδημία των τελευταίων 100 χρόνων, άρα και πολλά αρνητικά ως προς αυτό, όπως απαγορεύσεις κυκλοφορίας, υποβάθμιση της παιδείας, την απομάκρυνση από τις Εκκλησίες μας, τον φόβο κλπ. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την αισιοδοξία μας, γιατί αν το σκεφτούμε μας συνέβησαν και θετικά πράγματα αυτή τη χρονιά, τα οποία θα αναλύσουμε.

Ήρθαμε κοντά με τους αγαπημένους μας: Αυτή τη χρονιά μείναμε όλοι σπίτι, άρα κατά συνέπεια ήρθαμε πιο κοντά με την οικογένειά μας. Σκεφτείτε ότι κάθε μέρα ακολουθούμε μια ρουτίνα, η οποία μας αναγκάζει να μην βλέπουμε την οικογένεια όσο συχνά θα θέλαμε, κάτι το οποίο άλλαξε, εφόσον μείναμε όλοι σπίτι και έτσι κάναμε τις σχέσεις με αυτούς που αγαπάμε ακόμα πιο δυνατές.

Εκτιμήσαμε την υγεία μας: Ως άνθρωποι θεωρούσαμε την υγεία κάτι δεδομένο, όμως η επιδημία του κορονοϊού ήρθε, για να μας θυμίσει ότι δεν είναι. Από όλη αυτή την ιστορία εκτιμήσαμε την σημαντικότητα της υγείας και μάθαμε να την διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το θέατρο ήρθε στο σπίτι μας: Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το θέατρο έγινε ακόμα πιο προσιτό στο κοινό. Πόσες φορές δεν μπορούσαμε να πάμε σε μια θεατρική παράσταση, επειδή μέναμε σε άλλη περιοχή ή νομό; Τώρα με την όλη κατάσταση μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε με πληρωμή ή ακόμα και δωρεάν μέσω διαδικτύου διάφορες θεατρικές παραστάσεις, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για την πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων.

Είχαμε τις θετικές στιγμές μας: Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θετικές στιγμές μας, οι οποίες συνέβησαν το 2020. Για παράδειγμα το παιδί σου πέρασε στο Πανεπιστήμιο ή εσύ πέρασες στο Πανεπιστήμιο και στη σχολή που πάντα ήθελες, γνώρισες καλούς φίλους, βρήκες δουλειά, πήρες νέο κινητό, ξεπέρασες ένα σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπιζες εσύ ή κάποιος αγαπημένος σου και πόσα ακόμα...

Αυτό που θέλω να πω, αγαπημένε μου αναγνώστη είναι πως δεν είναι όλα μαύρα, επειδή το 2020 έφερε την πανδημία, δεν τελείωσε ο κόσμος, δεν τελείωσε η ζωή σου. Σκέψου τα θετικά πράγματα που σου συνέβησαν αυτή τη χρονιά, σκέψου ότι έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε για αυτό που είσαι, σκέψου ότι όλο αυτό που περνάμε θα τελειώσει και θα έρθει πάλι ο καιρός που θα γελάς σαν μικρό παιδάκι. Σκέψου θετικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου