Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μήπως είμαστε άδικοι με την Παπαχρήστου;

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, πέτυχε δηλαδή μια σπουδαία διάκριση για τον αθλητισμό και τον ελληνισμό. Ναι, θυμόμαστε όλοι την δήλωση που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια, στα 23 της έτη, η οποία δήλωση ήταν ένα ανέκδοτο στο τουίτερ. Στιγματίστηκε και ορθώς τιμωρήθηκε από τον αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ζήτησε συγγνώμη, αλλά πολλοί δεν την έχουν δεχθεί.

Ο Θεός συγχωρεί, ο αριστερός ποτέ
Η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για εκείνο το ανέκδοτο που ανάρτησε το 2012 στον λογαριασμό της στο τουίτερ και τότε ξέσπασε κατακραυγή. Μάλιστα ήμουν από τους πρώτους που κατέκριναν την Παπαχρήστου για εκείνη την δήλωση και ήμουν από τους πρώτους που ζητούσε να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς. Το θέμα είναι ότι αν κάποιος έχει μετανιώσει για μια πράξη του, έχει δικαίωμα να ζητήσει συγγνώμη και μια συγχώρεση για μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Θεός συγχωρεί, όμως οι αριστεροί φαίνεται πως την έχουν δει δικαστές των πάντων.

Η αχαριστία σε όλο της το εύρος
Αυτό που συμβαίνει με την Παπαχρήστου, θα το χαρακτήριζα μια τεράστια αχαριστία σε αυτή την αθλήτρια. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εκπροσωπεί την χώρα σου, να σηκώνει την σημαία σου ψηλά και εσύ να τον απαξιώνεις με αυτόν τον τρόπο. Απλά δεν γίνεται, δεν είναι δίκαιο, είναι άδικο! Πώς αλλιώς να το πω; Η αχαριστία είναι κάτι που με εκνευρίζει και το έχω πει. Η Παπαχρήστου, για εσένα, Έλληνα κάνει κάτι όμορφο: Μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες σηκώνει την σημαία σου ψηλά και διαφημίζει την χώρα σου και εσύ αντί για ένα μπράβο, την κατακρίνεις για κάτι ηλίθιο που ανέβασε κάποτε;

Η υποκρισία σε όλο της το εύρος
Αυτοί που κράζουν την Παπαχρήστου και την αποκαλούν άδικα φασιστόμουτρο, οπαδό της Χρυσής Αυγής και τα λοιπά, είναι μεγάλοι υποκριτές. Εσείς που την κατακρίνετε έχετε κάνει κάτι στη ζωή σας; Αλήθεια, εκείνη είπε ένα ρατσιστικό ανέκδοτο. Εσύ φίλε που την κράζεις πόσα ρατσιστικά ανέκδοτα με Πόντιους, με Αλβανούς, με Κινέζους έχεις πει με την παρέα σου; Να υποθέσω πως είσαι φασίστας, σωστά; Υποκριτής πάντως είσαι σίγουρα.

Είπε, τιμωρήθηκε, μετάνιωσε
Αυτό που είχε πει τότε ήταν άσχημο, ξαναλέω και τονίζω πάλι και ήμουν από τους πρώτους που ζητούσε να τιμωρηθεί για εκείνη την ρατσιστική της δήλωση. Τιμωρήθηκε, όπως ζήτησε ο κόσμος, και είπε πολλές φορές συγγνώμη. Τι άλλο θέλετε να κάνει; Θέλετε να την κρεμάσετε στο Σύνταγμα; Αφού τιμωρήθηκε και ζήτησε συγγνώμη και ανεβάζει την χώρα μας, κακώς κάποιοι την κράζετε ακόμα. Δείξτε επιτέλους ότι είστε άνθρωποι και όχι ορκ του κόμματος που υποστηρίζετε.

Φυσικά, ο φάκελος Παπαχρήστου σηκώνει συζήτηση. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Πείτε μου στα σχόλια! Θα χαρώ να σας απαντήσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου