Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η πολιτική απάτη της εξόδου από τα μνημόνια

Όπως θα έχετε ακούσει, από εχθές η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια και ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να μας το ανακοινώσει στην Ιθάκη. Φυσικά πρόκειται για άλλη μια πολιτική απάτη του Πρωθυπουργού, την οποία θα αποδομήσω αμέσως τώρα.

Σταματά η χρηματοδότηση, όχι τα μέτρα
Οι υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές μας δεν σταματούν, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος μας κανονικά με τα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια. Και ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει και οι μειώσεις συντάξεων θα παραμείνουν και ο ΦΠΑ στο 24% θα παραμείνει και όλα εκείνα τα χαρούμενα μέτρα επίσης. Αν  πραγματικά είχαμε βγει από το μνημόνιο, θα έπρεπε η χώρα να καταργήσει τις μειώσεις δαπανών και τους υπερβολικούς φόρους με σκοπό την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το μόνο που σταματάει στην ουσία είναι η χρηματοδότηση από τους δανειστές, κάτι που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής θα πληρώνουμε το χρέος μόνοι μας.

Και νέα μέτρα φίλες και φίλοι
Κάποιος υποστηρικτής της κυβέρνησης θα μου έλεγε ότι τα μέτρα μπορεί να παραμείνουν, όμως δεν θα έχουμε νέα, λάθος! Έχει ψηφιστεί το 2017 η μείωση συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2019! Ήτοι αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές θα συνεχιστούν και η καθημερινότητα των πολιτών θα συνεχίσει να χειροτερεύει, σαν να μην βγήκαμε δηλαδή ποτέ από τα μνημόνια για να μην αναφέρω τα υψηλά πλεονάσματα που πρέπει να επιτυγχάνουμε κάθε χρόνο, κάτι που σημαίνει πως ίσως οδηγηθούμε σε νέες περικοπές και αυξήσεις φόρων.

Εθνική κυριαρχία
Θα εφαρμόσουμε περικοπές, θα αυξήσουμε φόρους, δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω μνημονιακές δεσμεύσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να πετυχαίνουμε υψηλά πλεονάσματα. Μετά από αυτά νομίζει κανείς σας ότι έχουμε ανακτήσει την εθνική μας κυριαρχία; Εγώ νομίζω πως είμαστε δέσμιοι στους δανειστές και θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι για εκατό χρόνια οι πιστωτές μας θα ελέγχουν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου