Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μην με ξυπνάς από τις εννιά!

Αγαπητοί αναγνώστες, σίγουρα θα έχετε ακούσει από τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ότι από την σεζόν 2019-2020 θα ξεκινούν τα σχολεία από τις εννιά, αντί για τις οχτώ και τέταρτο που ξεκινούν σήμερα. Είναι μια αμφιλεγόμενη αλλαγή, με την οποίαν δεν συμφωνώ και θα σας εξηγήσω παρακάτω τους λόγους.

Οι υποχρεώσεις των γονέων
Οι γονείς αντιδρούν και δικαίως, διότι οι περισσότεροι πηγαίνουν για δουλειά αφού συνοδεύσουν το παιδί στο σχολείο του. Κάτι τέτοιο λοιπόν, θα ταράξει την καθημερινότητα των γονέων, καθώς είτε θα πρέπει να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να πηγαίνει το παιδί στην ώρα του ή ακόμα χειρότερα ο γονέας θα πρέπει να συνοδεύει το παιδί σχολείο την ίδια ώρα, όπως και πριν, με την διαφορά ότι θα περιμένει πολύ περισσότερο στην αυλή του σχολείου, δίχως να κάνει τίποτα.

Μια καθημερινότητα εύκολη
Η απόφαση αυτή από το Υπουργείο Παιδείας είχε ως γνώμονα την διευκόλυνση της καθημερινότητας των παιδιών και μόνο, αγνοώντας τον σκοπό του σχολείου. Το σχολείο, λοιπόν έχει ως στόχο να κάνει τα παιδιά υπεύθυνα στην καθημερινότητά τους. Ακόμα και το πρωινό ξύπνημα από τις εφτάμιση, το δίδασκε αυτό στους μαθητές δείχνοντάς τους ότι οι υποχρεώσεις πολλές φορές ξεκινούν με το χάραγμα του ήλιου. Αν τα σχολεία ξεκινούν από τις εννιά, διδάσκεται στα παιδιά η έννοια της λούφας και της απαλλαγής, αφού σύμφωνα με την υπουργάρα μας «θα κοιμόμαστε μια ώρα περισσότερο».

Σπίλωση της εικόνας των Εκπαιδευτικών
Οι Εκπαιδευτικοί κάνουν ένα επάγγελμα-λειτούργημα, γιατί σύμφωνα με τον Αριστοτέλη οι Εκπαιδευτικοί διδάσκουν το ευ ζην, για αυτό το γράφω πάντα με κεφαλαίο Ε. Ήδη πολλοί αναφέρουν ότι οι Εκπαιδευτικοί λουφάρουν, ότι δεν δουλεύουν και τόσο πολύ και τα λοιπά. Αλήθεια, αν εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή, δεν θα δοθεί αφορμή για σχόλια; Το κουδούνι από τις εννιά, δυστυχώς θα αυξήσει τέτοιου είδους προκαταλήψεις για τους Δασκάλους και τους Καθηγητές. Εν κατακλείδι, κύριε Υπουργέ, μην με ξυπνάς από τις εννιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου