Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Φανερός δείπνος για ηλίθιους

Κάτι πρέπει να παίρνουν εκεί στην Ένωση Άθεων Ελλάδας, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή που έχουν με τον Χριστιανισμό διοργανώνοντας κάθε χρόνο φανερούς δείπνους την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δούμε, γιατί ο φανερός δείπνος της ένωσης των άθεων είναι για ηλίθιους.

Φανερή ηλιθιότητα

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή: Είναι φανερή ηλιθιότητα να διοργανώνεις δείπνο εντελώς αντίθετο με τους κανόνες του Χριστιανισμού και στην ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία είναι ημέρα πένθους για τους Χριστιανούς. Γιατί όμως το λέω αυτό; Το θέμα δεν είναι τόσο το δείπνο αυτό καθεαυτό, αλλά το κίνητρο: Κάνουν αυτό το δείπνο για να προκαλέσουν τον καθένα, να τον νευριάσουν και να υπονομεύσουν την ίδια την θρησκεία, με την οποία έχουν εμμονή όλα αυτά τα χρόνια. Το να κάνεις μια πράξη, για να μπεις στο μάτι κάποιου, δεν είναι φανερή ηλιθιότητα;

Κάνουμε ο,τι θέλουμε

Το λέμε, το ξαναλέμε αλλά μου φαίνεται ότι δεν το κατανοεί κανένας ότι ο κάθε άνθρωπος πιστεύει όπου θέλει, τρώει ο,τι θέλει, στην τελική κάνει ο,τι θέλει. Με βάση αυτό λοιπόν, αν νηστεύεις, μαγκιά σου, κάνε το χωρίς ενοχές, αν από την άλλη δεν νηστεύεις, πάλι μαγκιά σου, ο καθένας έχει την γνώμη του, σωστά; Οπότε το να πρήζουμε τους άλλους εκατέρωθεν δεν είναι προς τιμήν μας, πόσο μάλλον να διοργανώνουμε φανερούς δείπνους, για να μπούμε στο μάτι μιας ομάδας.

Κλίμα πόλωσης

Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά τα δείπνα της Ένωσης Άθεων Ελλάδας καλλιεργούν κλίμα πόλωσης ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Άθεους αυξάνοντας έτσι τον φανατισμό από κάθε ομάδα αντίστοιχα, κάτι που στον αιώνα μας, μόνο αποδεκτό δεν είναι. Η κάθε πράξη, που έχει σκοπό να προκαλέσει και να κοροϊδέψει μια ομάδα, δεν είναι ηθικά αποδεκτή, ακόμα και από εσάς τους άθεους, οι οποίοι διαλαλείτε ότι δεν είστε και δεν υπήρξατε ποτέ φανατικοί με τις ιδέες σας.

2 σχόλια:

  1. Φέτος κάνανε και ηλιόλουστο γεύμα για τους μουσουλμάνος. Εάν ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, τότε γιατί ο φανερός δείπνος προκαλεί? Για σένα που είσαι χριστιανός είναι μέρα πένθους, για μένα δεν είναι. Εάν ζούσες στην Κίνα που το ποσοστό της αθειας είναι στα ύψη και οι χριστιανοί είναι μειοψηφία θα θεωρούσες ότι προκαλεί οποίος οργανώσει γλέντι μεγάλη Παρασκευή?

    Οταν πραγματικά μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει και ο φανερός δείπνος γίνεται χωρίς αντιδράσεις τότε δεν θα χρειάζεται να γίνονται τέτοιες κινήσεις.

    Οσο υπάρχει η νοοτροπία "εμένα δεν με νοιάζει, κάνε ότι θέλεις αλλά ..." θα έχουν δίκιο οι άθεοι να κάνουν τις "ασεβειες" που κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Ο φανερός δείπνος προκαλεί γιατί έχει ως μόνο σκοπό να μπει στο μάτι των Χριστιανών και να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους, κάτι που είναι κακό. Αυτό μάλιστα στοιχειοθετείται από το γεγονός ότι το δείπνο αυτό λέγεται φανερό (υπαινιγμός προς τον Μυστικό Δείπνο) και στο γεγονός ότι στην ανακοίνωσή τους πετάνε πάντα μπηχτές για τον Χριστιανισμό. Με την πράξη τους δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά έχω με το κίνητρό τους.

      Επίσης, στην Δημοκρατία μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις, αλλά με τίμημα να κριθείς για αυτό από τους άλλους. Με βάση αυτό δεν απαγορεύω κάτι, απλά λέω την γνώμη μου για αυτό το δείπνο.

      Τέλος, στην Κίνα αν κάνουν γλέντι, θα το κάνουν επειδή γουστάρουν, όχι για να σπάσουν τα νεύρα μιας ομάδας.

      Διαγραφή