Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Καίγεται η Παναγία των Παρισίων. Εσύ γιατί χαίρεσαι;

Διάβασα κάποια σχόλια, που έκαναν πλάκα με την τραγωδία που συμβαίνει στην Γαλλία και έτσι θέλησα να γράψω αυτό το άρθρο.

Φανατισμός

Όταν κάνεις πλάκα, επειδή καίγεται ένα μεγάλο θρησκευτικό μνημείο, όπως η Παναγία των Παρισίων δεν είσαι ο σούπερ πλακατζής της παρέας, αλλά ένας ηλίθιος με περικεφαλαία που διακατέχεται από φανατισμό. Είσαι ο ίδιος άνθρωπος, που καταδικάζεις τον θρησκευτικό φανατισμό, όμως εφόσον κάνεις πλάκα σημαίνει ότι χαίρεσαι με αυτό που έγινε και ότι είσαι και εσύ ένας φανατικός, όμως από την αντίπαλη όχθη.

 

Πολιτισμός

Μάθε, βλάκα, ναι μιλάω σε εσένα, που χαχανίζεις με το γεγονός, ότι τα θρησκευτικά μνημεία, από όπου και να προέρχονται, είναι πολιτιστική κληρονομιά και πρέπει να τα σεβόμαστε και έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Αν είσαι υπέρ του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορίας, μην κάνεις πλάκα και απλά σώπασε.

 

Εσύ γιατί χαίρεσαι;

Και το κυριότερο: Εσύ γιατί χαίρεσαι; Θα σε βοηθήσει πουθενά αυτό το γεγονός στην ζωή σου; Θα πάρεις προαγωγή στην δουλειά σου; Θα έχεις δωρεάν διαδρομές με την συγκοινωνία ή μήπως θα σου δώσουν το βραβείο σκατοψυχίας; Αντί λοιπόν να κάνεις πλάκα με την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, καλύτερο θα ήταν να σωπάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου