Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Πότε θα αγαπηθείς;

Το παρόν δοκίμιο αποτελεί μια παρηγοριά σε όσους νιώθουν και πιστεύουν ότι δεν θα βρουν ποτέ σύντροφο στη ζωή τους.

Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι δε θα βρουν ποτέ σύντροφο στη ζωή τους;

Είναι γεγονός ότι η απαισιοδοξία έχει καταβάλει πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας κι αυτό, επειδή δεν ερωτεύτηκαν τη στιγμή που ήθελαν, νομίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να τους τύχει ποτέ, επειδή κάποιες φορές στο παρελθόν απορρίφθηκαν. Όμως δεν είναι όλα στη ζωή άσπρο ή μαύρο υπάρχει, όπως λέμε και η γκρίζα ζώνη των πραγμάτων. Υπάρχουν κι άλλες αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται έτσι, μερικές απ’ τις οποίες αναλύονται εν συνεχεία.

Αιτίες απαισιοδοξίας

Πρώτη αιτία είναι, γιατί ο/η υποψήφιος/α ερωτικός/ή σύντροφος προτίμησε αντί γι’ αυτούς έναν άλλον, ακόμα κι αν αυτός ο συγκεκριμένος άλλος είναι χειρότερος απ’ αυτούς σε κάθε περίπτωση. Άλλη αιτία, που είναι και πιο κοινή, αποτελεί η ασυμφωνία χαρακτήρων δηλαδή το να μη μπορούν δυο άνθρωποι να συμφωνήσουν πουθενά, αιτία που οδηγεί και σε διαζύγιο. Αυτό καλλιεργεί επίσης την αρνητική πεποίθηση ότι δε θα βρεθεί κάποιος καλύτερος. Ακόμα να επισημανθεί ότι δεν έρχεται σ’ όλους στην ίδια ηλικία ή ώρα αυτό το συναίσθημα. Όπως και πολλά πράγματα στη ζωή, έτσι κι αυτό είναι θέμα χρόνου, όμως πώς θα καταλάβει κάποιος ότι τον αγαπάει ο άλλος και πότε; Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές ενδείξεις που φανερώνουν τον έρωτα κάποιου.

Ενδείξεις της αγάπης κάποιου

Πρώτα απ’ όλα κανείς δε μένει μόνος του στη ζωή, εκτός κι αν το επιλέξει. Πρώτη ένδειξη αποτελεί το συνεχές ενδιαφέρον. Αυτός στον οποίο αρέσει το άλλο φύλο θα επιδιώκει να τον βλέπει πιο ταχτικά σε σχέση μ’ οποιονδήποτε άλλον και θα του κάνει περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με διάφορα προσωπικά του θέματα, όπως τα ενδιαφέροντά του κι άλλα πολλά.

Δεύτερον ακόμα κι αν η παρέα τον απορρίψει για οποιονδήποτε λόγο εκείνος/η θα παραμείνει δίπλα του να τον/την παρηγορεί κι αν ακόμα φταίει εκείνος/η, θα δει τα λάθη του/της να συγχωρούνται πάραυτα. Ακόμα θα επιδιώξει να αποκτήσει μια πιο προσωπική επαφή μαζί του ζητώντας του ν’ ανταλλάξουν τηλέφωνα κι απ’ την πρώτη φορά που θα τον/την δει κάπου θα προσηλώσει το βλέμμα του πάνω του/της επί μακρόν και θα κάνει αυτός/ή την πρώτη κίνηση. 

Έπειτα θα τον/την νοιάζεται και θα τον/την προσέχει πιο πολύ από κάθε άλλον και συνέχεια θα ψάχνει περισσότερο χρόνο για ν’ ασχοληθεί μαζί του/της. Επίσης δε θα τον/την παρεξηγεί ακόμα και για τον πιο ασήμαντο λόγο και θα σέβεται επιθυμίες και δικαιώματά του/της. 

Ας μην ξεχνάμε και τις σωματικές ενδείξεις στις οποίες ανήκουν οι αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά που θα γίνονται ακόμα και στις πιο άκυρες περιπτώσεις. Ως επίσης μια καλή ένδειξη αγάπης αποτελεί επίσης και ανταπόκριση ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, καθώς και η απόφασή του να συμπορευθεί μαζί του/της σε ό, τι ζητήσει.

Αντιμετώπιση από πλευράς δέκτη

Ο αποδέκτης απ’ τη μεριά του το σωστό και το ευγενικό είναι ν’ ανταποκριθεί εφόσον το επιθυμεί και δεν έχει κάποιον άλλο σύντροφο στο μεταξύ. Κυρίως όμως καλό θα είναι να μη βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, γιατί μια οποιαδήποτε σχέση πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί σε κάποια χρονικά πλαίσια, για να βεβαιωθεί η σταθερότητα και διατήρησή της, όμως σε περίπτωση που ο/η άλλος/η αρνηθεί ερωτική σχέση οφείλει να ‘ναι ψύχραιμος/η και να μην τραγικοποιεί τις καταστάσεις. Επιπλέον η υπομονή και ο χρόνος είναι πολύ καλοί «ιατροί», γιατί όπως ήδη τονίστηκε τα πάντα είναι θέμα χρόνου και ωριμότητας.

Κλείνοντας

Αξίζει και πάλι να τονιστεί ότι η αγάπη είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα περίπλοκη και χρειάζεται το χρόνο της για ν’ ανθίσει και ο καθένας από μας θα αγαπηθεί όταν δε θα το περιμένει.

Δημιουργός δοκιμίου: Γιάννης Μπάτσης, φοιτητής διαχείρισης πολιτισμικού περιβάλλοντος και νέων τεχνολογιών


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου