Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Καταλήψεις! Τα παιδιά μας έχουν δίκιο

Αυτή η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ καλά, για να κυριολεκτήσουμε μάλιστα η σχολική χρονιά ξεκίνησε χάλια. Πολλά σχολεία άνοιξαν για λίγες μέρες και έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και ακόμα περισσότερα σχολεία έχουν κλείσει από καταλήψεις που κάνουν οι μαθητές. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έχουν επιτεθεί στα παιδιά. Η γνώμη μου είναι πως όσοι κάνουν ή έκαναν καταλήψεις στα σχολεία έχουν απόλυτο δίκιο και παρακάτω σας εξηγώ γιατί.

Τα αιτήματα

Γενικά καμία κατάληψη σε ένα σχολείο δεν γίνεται χωρίς λόγο, πάντα υπάρχει κάποιο αίτημα και στην περίπτωσή μας νομίζω πως αξίζει να εξεταστούν τα αιτήματα των μαθητών από την πολιτεία. Όπως έχει προκύψει από τα κρούσματα κορονοϊού που έχουμε στα σχολεία, η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν επαρκεί, για να κάνουν οι μαθητές τα μαθήματά τους με ασφάλεια. Ζητάνε λοιπόν πρόσληψη περισσότερων καθαριστών στα σχολεία καθώς και τα τμήματα να γίνουν περισσότερα με σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Περισσότεροι καθαριστές

Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει περικοπές στο υγειονομικό προσωπικό στα σχολεία, οπότε οι μαθητές είναι απόλυτα λογικό να ζητούν πρόσληψη περισσότερων καθαριστών. Αυτό γιατί τώρα με τον ιό οι ανάγκες υγιεινής είναι αυξημένες, οπότε τα σχολεία πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται όσο πιο συχνά γίνεται, οπότε η πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία είναι απαραίτητη.

Περισσότερα τμήματα

Ο ιός αυτός, όπως όλοι γνωρίζουμε, μεταδίδεται πολύ εύκολα και όταν είναι πολλά άτομα σε έναν χώρο, εκείνος ο χώρος, στην περίπτωσή μας μια σχολική αίθουσα, αποτελεί εστία υπερμετάδοσης. Αυτό το αίτημα των μαθητών θεωρώ ότι χαρακτηρίζεται κρίσιμο και ότι η κυβέρνηση πολύ κακώς δεν δημιούργησε περισσότερα σχολικά τμήματα, γιατί δεν είναι λογικό να έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο ιό και η κυβέρνηση με τη στάση της να βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας στοιβάζοντάς τα σε τάξεις από 25 μαθητές και πάνω. Συμπερασματικά λοιπόν τα σχολικά τμήματα πρέπει να γίνουν μικρότερα, γιατί καλώς ή κακώς η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πάνω από την οικονομία.

Οι κενές απειλές

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυρία που παριστάνει την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν δέχεται καν να μπει σε διάλογο με τους μαθητές, παρά μόνο τους απειλεί με απουσίες, αποβολές και μάθημα τις σχολικές αργίες. Αυτή η στάση της υπουργού και κατά επέκταση όλης της κυβέρνησης, δείχνει ότι τα παιδιά έχουν δίκιο τελικά και ότι η κυβέρνηση στέκεται ανήμπορη να προστατεύσει τα παιδιά μας.

Επίλογος

Είναι πολύ όμορφο τα νέα παιδιά να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με όποιο μέσο μπορούν, δηλαδή είτε με καταλήψεις, είτε με διαδηλώσεις στο δρόμο. Τα παιδιά μας δεν είναι κηφήνες και δεν κάνουν καταλήψεις, για να χάσουν μάθημα απλά, αλλά θέλουν να φοιτούν στα σχολεία μας με τις άριστες συνθήκες και με την πρέπουσα ασφάλεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου