Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Καθαρή Δευτέρα η καλύτερη Δευτέρα! (Απάντηση στο Neopolis.gr)

Φίλες και φίλοι των Δυναμικών Σκέψεων το άρθρο που ακολουθεί εκθειάζει την Καθαρή Δευτέρα και απαντά στο νεανικό portal, neopolis.gr που κράζει την σημερινή ημέρα με σημερινό του άρθρο.
 
Αγαπητό neopolis.gr και εγώ νέος είμαι και μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες με εσάς και δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να γράφω και εγώ στο site σας νεανικά άρθρα και παρόλο που έχω θετική άποψη για το portal σας διαφωνώ με το άρθρο σας που κράζει την Καθαρά Δευτέρα και θα επιχειρήσω να απαντήσω με λόγους που αγαπάμε την Καθαρή Δευτέρα που είναι η καλύτερη Δευτέρα. Πάμε!

Καλεσμένοι σε γιορτινό τραπέζι
Ισχυρισμός Neopolis.gr: «Υπάρχει χειρότερη φράση από την "είμαστε καλεσμένοι σε τραπέζι / έχουμε τραπέζι"; Είμαι σίγουρη πως κι εσύ στο άκουσμά της, βγάζεις φλύκταινες... Είναι δεδομένο πως θα καταλήξουμε με νεύρα και πονοκέφαλο με τόσες ιστορίες από το 1821 και τσιρίδες από τα μικρότερα ξαδέρφια. Μπορούν να πάρουν τα πιάτα τους και να πάνε αλλού; Στην τελική, ποιος τους κάλεσε;»

Απάντηση ΔΣ: Αναγνωρίζω ότι έχετε δίκιο ως ένα βαθμό αλλά θεωρώ πως η συντάκτρια του άρθρου είναι πέρα για πέρα υπερβολική. Είναι ωραίο να είμαστε με την οικογένειά μας και να ακούμε ωραίες ιστορίες από το παρελθόν, άλλες είναι βαρετές αλλά άλλες μπορεί να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το neopolis.gr αναφέρει επίσης στο κομμάτι του πρώτου ισχυρισμού που παρέλειψα ότι με τους συγγενείς δεν τα πηγαίναμε και ποτέ καλά. Δεν είναι απόλυτο, ούτε είναι ο κανόνας και τα ξαδέρφια μικρά είναι, άρα είναι ζωηρά και εμείς όταν ήμασταν μικρά κάναμε τα ίδια, οπότε ας μην το παίζουμε άγιοι.

Τα σαρακοστιανά φαγητά
Ισχυρισμός Neopolis.gr: «Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος τρώει θαλασσινά και μάλιστα τα ευχαριστιέται με την ψυχή του; Προσωπικά και μόνο στη μυρωδιά τους, θέλω να φύγω όσο πιο μακριά γίνεται. Κι έρχονται τώρα κάτι έθιμα να μας αναγκάσουν να φάμε σουπιές και χταποδάκι, όταν δεν τα ακουμπάμε τον υπόλοιπο χρόνο; Ας σοβαρευτούμε!»

Απάντηση ΔΣ: Είναι καθαρά προσωπική άποψη γιατί ο καθένας έχει τα δικά του γούστα στο φαγητό. Στην Ελλάδα είμαστε, θαλασσινά θα φάμε και είναι και πολύ ωραία, θεωρώ ωστόσο ότι όσοι τα τρώμε είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι. Πράγματι, τέτοια φαγητά τρώμε μόνο σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες τα τρώμε μόνο τα Χριστούγεννα αλλά μας αρέσουν πολύ, παρόλο που δεν τα ακουμπάμε τον υπόλοιπο χρόνο.

Ο Χαρταετός
Ισχυρισμός Neopolis.gr: «Εύχεσαι κι εσύ κάθε χρόνο τέτοια μέρα να έχει κατακλυσμό για να μην είσαι ο μόνος (ξενέρωτος) από την οικογένεια, που θα αρνηθεί να βγει για χαρταετό; Ας μου εξηγήσει κάποιος με λογικά επιχειρήματα, το αστείο της υπόθεσης! Τι διασκεδαστικό μπορεί να έχει να προσπαθείς ώρες ατελείωτες να σηκώσεις έναν χαρταετό, ενώ θα μπορούσες να κάνεις εκατό καλύτερα πράγματα την ίδια στιγμή;»

Απάντηση ΔΣ: Προσωπικά, δεν εύχομαι κανέναν κατακλυσμό γιατί σε πολλούς αρέσει να πετάνε χαρταετό και ειδικά στα παιδάκια. Και εγώ όταν ήμουν μικρό πέταγα χαρταετό, άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό, μπορείς να κάτσεις σπίτι σου να κοιμηθείς, όπως έκανα και εγώ σήμερα. Ένα έθιμο είναι.

Το ξεσάλωμα
Ισχυρισμός Neopolis.gr: «Η μέρα που προηγείται της Καθαράς Δευτέρας, είναι η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Και τι θα πει αυτό; Ότι βγήκαμε, ξεσαλώσαμε και ήπιαμε τα πάντα! Κι αν μια φορά είναι βαρύ το πάπλωμα, με το χανγκόβερ είναι εκατό φορές πιο βαρύ. Δε γίνεται να μας αναγκάζουν να τρέχουμε από εδώ κι από εκεί από τα αξημέρωτα, για να τιμήσουμε τις παραδόσεις του τόπου μας...»

Απάντηση ΔΣ: Ξημερώματα δίνεις δικαιώματα! Όντως πολλοί από εμάς ξεσαλώσαμε στα καρναβάλια και το ευχαριστηθήκαμε αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε, δεν μας σηκώνει κανένας. Αντί να πετάξεις χαρταετό, μπορείς να κοιμηθείς, κανένας δεν σε αναγκάζει και μετά πηγαίνεις και τρως με την οικογένεια.

Τα σουβλατζίδικα, κλειστά. Ας φάμε κάτι διαφορετικό!
Ισχυρισμός Neopolis.gr: «Ακόμα κι όταν σπίτι έχουμε φασολάκια για μεσημεριανό, ένα πιτόγυρο απ' όλα θα το τιμήσουμε να έρθουμε στα ίσια μας. Ποιος αθεόφοβος πήρε την απόφαση να είναι κλειστά τα ψητοπωλεία ανήμερα Καθαράς Δευτέρας; Εμείς τι θα απογίνουμε δηλαδή; Θα μείνουμε νηστικοί; Ας κάνουμε μια διαδήλωση γι' αυτό!»

Απάντηση ΔΣ: Η Καθαρά Δευτέρα είναι ημέρα αργίας για όλους και οι ντελιβεράδες είναι άνθρωποι και αυτήν την ημέρα θα προτιμούσαν να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους, όπως εμείς καλή ώρα. Έχουν και αυτοί δικαιώματα. Δεν θα πάθουμε και τίποτα να φάμε τα χταποδάκια και τα καλαμαράκια μας, ίσα-ίσα ξεφεύγουμε από τα κλασικά και τρώμε κάτι άλλο, έτσι για αλλαγή.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η καλύτερη Δευτέρα και χαίρομαι που υπάρχει κυρίως γιατί καθόμαστε και μπορούμε να απολαύσουμε ένα τριήμερο, κάτι που τους περισσότερους νέους δεν μας χαλάει. Αυτά που γράφω, τα γράφω πάντα με φιλική διάθεση και σαν αρθρογράφος ήθελα να σας πω την γνώμη μου και να ακουστεί και η άλλη εκδοχή. Καλή σας συνέχεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου