Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Όχι κάμερες στα σχολεία

Η φωστήρας υπουργός παιδείας, η οποία ονομάζεται Νίκη Κεραμέως, είπε πως θα μπουν κάμερες στις τάξεις, για να παρακολουθούν και όσοι λόγω του Covid19 δεν έρχονται στα σχολεία και εκφράζω την αντίθεσή μου σε αυτό το ενδεχόμενο και θα σας εξηγήσω αναλυτικά παρακάτω, γιατί δεν το θεωρώ καλή ιδέα, το αντίθετο μάλιστα, πρόκειται για μια πολύ κακή ιδέα.

Προσωπικά δεδομένα μαθητών

Όπως ξέρετε συστήνεται από την ίδια την πολιτεία τα μικρά παιδιά και γενικά οι ανήλικοι να μην εκτίθενται σε κάμερες λόγω των προσωπικών τους δεδομένων και φυσικά για την ασφάλειά τους. Αυτός από μόνος του είναι ένας σοβαρός λόγος, για να μην μπουν κάμερες στα σχολεία, δηλαδή για την προστασία των μαθητών, η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλάσσεται με κάθε δυνατό τρόπο.

Συναισθήματα των μαθητών

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πώς θα νιώσουν οι μαθητές όταν δουν ότι μια κάμερα την ώρα που λένε μάθημα τους παρακολουθεί; Φυσικά θα αγχωθούν πολύ, γιατί θα ξέρουν ότι δεν τους βλέπει μόνο ο δάσκαλος αλλά και ένα σωρό αδιάκριτοι γονείς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να σχολιάσουν το όποιο λάθος δουν μπροστά στο παιδί τους με αποτελέσματα που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Κατάκριση γονέων

Είπαμε παραπάνω ότι οι μαθητές ντρέπονται και αγχώνονται όταν ξέρουν ότι δεν τους παρακολουθεί μόνο ο δάσκαλος στην τάξη και αυτό γιατί ανησυχούν μήπως γίνουν ρεζίλι με κάποια απάντησή τους. Σκεφτείτε ένας μαθητής να έχει μαθησιακές δυσκολίες με αποτέλεσμα να πει μια λάθος απάντηση, η οποία όμως να κάνει κάποιους γονείς να σκεφτούν ότι το παιδί εκείνο έχει πρόβλημα, ότι το δικό τους το παιδί είναι πιο έξυπνο και γενικά να κοροϊδεύουν εκείνα τα παιδιά που λένε λάθος απαντήσεις και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτραπεί.

Δεν έχει νόημα

Όπως έχουμε πει ο Κορωνοϊός παραμονεύει και το άνοιγμα των σχολείων είναι αρκετά πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση, οπότε όχι μόνο κάμερες δεν πρέπει να μπουν, αλλά ούτε τα σχολεία να ανοίξουν. Δεν έχει νόημα όλο αυτό από την στιγμή που η σχολική χρονιά τελειώνει σε λίγες ημέρες, όπως εξηγούμε αναλυτικά και εδώ. Άρα και οι κάμερες, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων είναι μια κακή ιδέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου